Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Un schelet cu capul conic dezgropat la Celeabinsk

    Arheologii sunt nedumeriţi privind rămăşiţele antice ale unei femei, descoperite pe un sit arheologic în apropiere de Celeabinsk, un oraş rusesc la est de Munţii Ural.


    Scheletul, vechi de aproximativ 2000 de ani, are un craniu de formă ciudată, de con rotunjit. Aparţine unei femei din tribul Sarmati şi a fost descoperit la situl arheologic Arkaim, o aşezare veche de 4000 de ani. Arheologii atribuie forma neobişnuită a craniului tradiţiilor tribului, care lega capul copiilor cu o coardă.

    Arkaim, situat în sudul Uralilor, este adesea comparat cu Stonehenge din Anglia, deoarece a fost, de asemenea, folosit pentru observaţii astronomice.

    Așezarea a fost descoperită în 1987 şi se consideră că a fost construită în secolul al 17-lea î.Hr. Ocupa o suprafaţă de aproximativ 20439 metri pătraţi, constând din două cercuri de locuinţe separate de o stradă şi o piaţă centrală. Așezarea era înconjurată de ziduri înalte pentru a proteja 1500 până la 2500 de persoane care trăiau acolo.

    30 IULIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un supervulcan italian dă semne de trezire, erupţia sa putând afecta o jumătate de milion de oameni.
    Caşmirul obţinut din lână de capră braziliană este cel mai bun din lume, potrivit unui studiu realizat la Institutul de Zootehnie al Universităţii Federale Rurale din Rio de Janeiro.
    Viitorul unuia dintre simbolurile Elveţiei este în pericol după ce un studiu a constatat că sunetul clopotelor purtate de vacile alpine le poate afecta auzul şi obiceiurile de hrănire.
    O creştere a nivelului mării la nivel mondial cu mai mult de un metru este inevitabilă, spun oamenii de ştiinţă, dar ei nu ştiu exact când se va petrece acest lucru.
    NASA a detectat o cantitate inexplicabilă de tetraclorură de carbon (CCl4) în atmosferă, un produs chimic care distruge stratul de ozon şi care este scos în afara legii în toată lumea de aproape 30 de ani.
    Un vast sistem de canioane, anterior necunoscut, ar putea fi ascuns sub stratul de gheaţă din Antarctica.