Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Beanburger

    Beanburger-ul merge cel mai bine în pâine pita (încreţita în cuptor), cu roşii şi salată, dar are un gust bun şi cu sos de roşii picant.

    Ingrediente

    o ceapă medie, tocată
    un ardei gras roşu sau galben, tocat
    un vârf de cuţit de chimen, coriandru măcinat, praf de chili mediu, boia de ardei şi curcuma
    2 cutii de fasole mixtă
    2-3 morcovi mijlocii, raşi
    40 grame fulgi de ovăz
    un ou

    Mod de preparare

    1. Se prăjesc ceapa şi ardeiul în puţin ulei, cu condimentele, câteva minute. Se lasă să se răcească.

    2. Se zdrobeşte fasolea într-un castron mare.

    3. Se adaugă morcovul, ceapa, ardeiul şi ovăzul la piureul de fasole şi se amestecă bine.

    4. Se adaugă încet oul.

    5. Se imparte aluatul în 6 până la 8 burgeri şi se presară uşor cu făină fiecare parte.

    6. Se prăjesc burgerii în puţin ulei timp de câteva minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie.

    7. Se servesc fierbinţi.

    Observaţii

    Timpul de preparare este de aproximativ 20 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6-8 porţii. Fiecare porţie conţine 320 calorii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA