Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Sufleu de parmezan

    Ingrediente

    1 lingură unt
    3 căni brânză parmezan proaspăt rasă
    2 căni smântână slabă
    o jumătate de cească de făină
    5 gălbenuşuri mari de ou
    7 albuşuri mari de ou
    1 linguriţă sare
    o jumătate linguriţă ardei iute
    2 linguri de arpagic proaspăt tocat

    Metoda de preparare

    1. Se încălzeşte cuptorul la 175°C.

    2. Se unge cu unt un vas de 2 litri pentru sufleu.

    3. Se adaugă o cană de brânză, pentru a acoperi uniform partea de jos şi părţile laterale ale vasului. Se elimină orice exces. Se pune în frigider.

    4. Se pune smântâna într-un bol mare.

    5. Se cerne făina în smântână, apoi se amestecă până când sunt bine combinate.

    6. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, bătând cu telul după fiecare adăugare.

    7. Se amestecă sare, ardei iute, arpagic şi restul de două căni de brânză.

    8. Într-un castron curat mare, preferabil de cupru, se amestecă energic albuşurile până când se formează vârfuri rigide.

    9. Se pune uşor albuşul de ou în amestecul de smântână.

    10. Se toarnă aluatul în vasul pregătit pentru sufleu și se coace până când sufleul a crescut cu 2 la 3 cm deasupra jantei şi partea de deasupra este maro auriu, o oră până la o oră şi jumătate.

    11. Se serveşte imediat.

    Observaţii

    • Timpul de preparare este de una, două ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA