Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Sparanghel cu usturoi

    O reţetă simplă, uşor de preparat.

    Ingrediente

    1/2 kilogram sparanghel proaspăt, cu capete dure
    2 linguri de usturoi tocat
    sare şi piper negru proaspăt măcinat
    1 lingură unt nesărat
    1/2 ceapă medie, tăiată fin cubuleţe
    1 linguriţă ulei de măsline

    Mod de preparare

    1. Se topeşte untul cu uleiul de măsline într-o tigaie mare pentru sote, la foc mediu spre mare.

    2. Se adaugă ceapa şi se găteşte, amestecând, până devine translucidă.

    3. Se adaugă usturoiul şi se găteşte, amestecând, până devine auriu. Se adaugă un vârf de cuţit de sare şi puţin piper negru proaspăt măcinat şi se găteşte un minut.

    4. Se adaugă sparanghelul şi se amestecă, adăugând din belşug sare şi piper. Se găteşte până sparanghelul este uşor rumenit în jurul marginilor.

    5. Se verifică gustul şi se adaugă condimente, dacă se doreşte. Se serveşte cald.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA