Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Folia cu bule devine istorie

    Folia cu bule care se sparg făcând deliciul copiilor va fi în curând parte a istoriei. Sealed Air, compania care a dezvoltat acest ambalaj şi l-a comercializat din anul 1960, este în curs de a dezvolta un nou produs, mai economic, cu un sistem diferit de protecţie.



    Folia cu bule devine istorie. Foto: Jorge Bermudez/Unsplash


    Cu explozia de e-commerce din întreaga lume, vânzările de folie cu bule au cunoscut o extindere puternică.

    Sealed Air dezvoltă un nou produs, iBubble Wrap, mult mai economic.

    Într-adevăr, foliile de protecţie din plastic nu vor mai fi umflate permanent economisindu-se astfel spaţiu în camioane şi alte mijloace de transport.

    Potrivit Sealed Air, un camion cu noile folii de acoperire va înlocui 47 de camioane cu folii clasice.

    Sosite la destinaţie, foliile vor fi umflate. Bulele create astfel vor avea o altă formă şi fără posibilitatea de a le face să pocnească.

    22 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Instituţia Oceanografică Woods Hole din Statele Unite, au dezvăluit modul în care microorganismele supravieţuiesc cuibărite în roci la mii de metri sub fundul oceanului, în scoarţa oceanică inferioară.
    O echipă internaţională de oamenii de ştiinţă au descoperit, pe fundul Mării Mediterane, dovezi ale uneia dintre cele mai mari inundaţii din istoria Pământului.
    Un nou studiu despre piţigoii care privesc la televizor arată modul în care aceştia învaţă prin observaţie. Interacţiunile sociale în cadrul unei specii de prădători pot avea "consecinţe evolutive" pentru prada potenţială, cum ar fi culorile buburuzelor.
    O echipă de cercetători germani şi australieni au descoperit modul în care bacteriile Cupriavidus metallidurans metabolizează metale toxice şi excretă pepite de aur de 24 de carate, precum gâsca din poveste, care făcea ouă de aur.
    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Granada şi universităţi din Chile, Australia şi Franţa, a adus o nouă lumină asupra originii minereurilor de aur, una dintre enigmele care a intrigat omenirea încă din cele mai vechi timpuri.
    După ce a analizat o bază de date despre înregistrările geologice din ultimii 100000 de ani, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, a descoperit că timpul mediu dintre aşa-numitele super-erupţii vulcanice este de fapt mult mai mic decât se credea anterior.