Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Fosilă de hadrosaur descoperită în nordul Chinei

    O fosilă de hadrosaur bine conservată a fost descoperită în regiunea Mongolia Interioară din nordul Chinei.



    Hadrosaur.


    Mai mult de 90 la sută dintre oasele hadrosaurului erau intacte, inclusiv oasele capului, vertebrele cervicale, membrele şi coada. Au fost excavate peste 300 de bucăţi de oase fosile, cu o greutate de o tonă. Este singurul dinozaur fosil complet descoperit în Mongolia Interioară în 20 de ani.

    Fosila a fost descoperită în 2012, în Urad Back Banner, în nord-vestul regiunii, iar săpăturile pentru excavarea ei au început în iunie 2013.

    Structura fosilă a hadrosaurului avea aproximativ opt metri lungime, un metru lăţime şi cinci metri înălţime. A fost un dinozaur matur care a trăit acum 80 de milioane de ani.

    O astfel de fosilă completă de dinozaur este o descoperire foarte rară şi, alături de fosilele altor plante şi organisme găsite în această regiune, va oferi informaţii despre evoluţia speciei şi asupra biologiei în zona Rehe.

    13 AUGUST 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Plantele au ca şi animalele, un ceas intern cu 24 de ore, numit ritm circadian. Acest cronometru biologic oferă plantelor o abilitate înnăscută de a măsura timpul, chiar dacă nu este lumină. Ele nu răspund doar la răsărit, pur şi simplu, ele ştiu că răsăritul vine şi îşi ajustează biologia în consecinţă.
    Oamenii de ştiinţă de la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro au anunţat descoperirea celui mai mare dinozaur găsit vreodată în Brazilia.
    Cercetatori de la University of Calgary din Canada si Montana State University din Statele Unite, au studiat un dinozaur mic, asemanator cu o pasare, care isi incuba ouale asa cum fac pasarile clocitoare, obtinand dovezi ale inrudirii dintre dinozaurii bipezi, teropozi, si pasarile de azi, prin comportamentul similar.
    Cercetatori ai vietii marine de la University of St Andrews au studiat foraminiferele si au ajuns la concluzia ca un nivel ridicat de dioxid de carbon in atmosfera are un efect catastrofal asupra vietii marine microscopice.
    Sentimentul corectitudinii este o trăsătură umană importantă, dar noi cercetări sugerează că este un comportament cheie şi pentru câini şi lupi.
    Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit că sfecla de zahăr produce hemoglobină care ar putea servi ca substitut al sângelui.