Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Gadget-urile anului 2014


    Dispozitivele portabile prezentate de companii la Mobile World Congress 2014 din Barcelona, care vor fi lansate în cursul anului 2014, se axează pe facilitarea unui stil de viaţă sănătos utilizatorilor.


    Sony Mobile Communications din Japonia a anunţat că va începe din martie să vândă SmartBand, care poate fi purtată în jurul încheieturii mâinii sau la gât.

    SmartBand va avea propria aplicaţie pentru smartphone-uri, Lifelog, care spune utilizatorilor câţi paşi au făcut, cât de mult au dormit şi, dacă utilizatorul a fost prea sedentar, îl notifică şi îi propune exerciţiile fizice pentru a doua zi, ca şi timpul optim pentru exerciţii în aer liber, bazat pe prognoza meteo.

    Samsung Electronics din Coreea de Sud va lansa Gear2, ceasul de mână compatibil cu smartphone, care, în plus faţă de predecesorul său, care avea un pedometru, are şi un senzor de ritm cardiac. Acesta îi permite să sugereze cantitatea corectă de exerciţii pe care utilizatorul ar trebui să o facă.

    Huawei Technologies din China va lansa TalkBand B1 care contorizează numărul de paşi şi numărul de calorii consumate. Datele sunt afişate pe smartphone sau tabletă. Brăţara poate functiona şi ca un telefon, atunci când este conectată wireless la un smartphone şi este ţinută la ureche.

    Analiştii estimează că vor fi vândute în acest an 90 de milioane de astfel de dispozitive, iar cererea va fi şi mai mare în 2015.

    Cele mai multe dintre aceste gadget-uri sunt legate de sănătate şi fitness, dar se au în vedere şi ochelarii inteligenţi, paharele inteligente şi chiar hainele inteligente. Mai sunt însă unele obstacole de depăşit, cum ar fi designul, viaţa bateriilor şi... preţurile.

    GH. MĂNOIU | 27 FEBRUARIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Boeing a lansat microlattice, o structură realizată din tuburi mici, metalice, goale, despre care cercetătorii spun că este de 100 de ori mai uşoară decât polistirenul.
    Agenţia americană de cercetare militară lucrează la un nou sistem, bazat pe un senzor video portabil multi-bandă, amplasat pe cască, care va permite soldaţilor să vadă in conditii optime indiferent de condiţiile de vizibilitate de pe teren.
    Un bec realizat cu grafen, primul produs comercial care foloseşte această formă de carbon super-puternic, va fi pus în vânzare în cursul acestui an.
    Producătorul auto german Audi introduce o tehnologie care permite maşinilor să comunice cu semafoarele, pentru a face conducerea autoturismelor mai puţin stresantă.
    Inginerii de la Universitatea California, Berkeley, au construit primul senzor wireless de dimensiunea unui fir de praf, care poate fi implantat în organism, pentru a monitoriza în timp real nervii interni, muşchii sau diverse organe, pentru a stimula sistemul imunitar sau pentru a combate inflamaţiile.
    O echipa elvetiana a anuntat ca primul zbor international al unui avion alimentat cu baterii solare va avea loc dupa 2 mai, anul acesta. Avionul se numeste 'Solar Impulse' si urmeaza sa zboare din Elvetia in Belgia, urmand a ateriza pe aeroportul din Bruxelles.