Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    "Locuri sigure" vor fi testate în curând în transportul parizian

    Confruntată cu violența sexistă și sexuală, Autoritatea Autonomă de Transport din Paris va înființa, începând cu luna septembrie, „locuri sigure” pentru a oferi adăpost victimelor hărțuirii și agresiunilor.



    Confruntată cu violența sexistă și sexuală, Autoritatea Autonomă de Transport din Paris va înființa „locuri sigure” pentru a oferi adăpost victimelor agresiunilor. Foto: Jacques Paquier/via Wikinews (CC)


    Angajații brutăriilor, magazinelor alimentare, restaurantelor sau chiar ai magazinelor aflate pe traseele metroului și RER vor fi instruiţi ăn legătură cu comportamentul de adoptat cu victimele violenței de gen și sexuale în transportul public.

    Aceste locuri, numite și „locuri sigure”, vor servi drept refugii, unde personalul este pregătit să liniștească și să informeze o persoană aflată într-o situație de nesiguranță.

    „Locurile sigure” sunt listate pe aplicația start-up-ului Umay.

    Aplicația, răspândită pe scară largă în Franța, are peste 6000 de locuri listate (inclusiv 300 în Paris), dar și în Anglia, şi permite utilizatorilor atât identificarea gratuită a locurilor de refugiu, cât și raportarea unui sentiment de nesiguranță, hărțuire, agresiune sau violență domestică.

    Primele „locuri sigure” pentru transportul parizian vor vedea lumina zilei la începutul anului școlar, la stația Auber de pe linia RER A și la stația Opéra de pe liniile 3, 7 și 8 ale metroului din Paris.

    Potrivit unui studiu al Paris Region Institute, peste 2.500 de atacuri sexiste au fost înregistrate în 2020 în transportul parizian. Nouă din zece victime (90%) erau femei și jumătate (50%) dintre ele aveau sub 25 de ani.

    În încercarea de a-și liniști utilizatorii, Île-de-France Mobilités a lansat un număr de alertă în 2019, 3117, iar în 2021 și-a instruit toți agenții în primirea victimelor.

    26 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Parlamentul Estoniei a votat modificarea Legii privind dreptul familiei pentru a permite căsătoriile între persoane de același sex de la 1 ianuarie 2024.
    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York City, Statele Unite, consideră că oamenii sunt aproape de limita maximă de viaţă şi că este puţin probabil ca ei să trăiască dincolo de vârsta de 125 de ani.
    Conform cercetătorilor de la Kunming College of Life Science, Chinese Academy of Sciences, persoanele în vârstă din Podişul Tibetan au o durată de viaţă mai lungă decât persoanele în vârstă din alte regiuni.
    Arheologii care investighează complexul arheologic Samanco în regiunea Ancash din Peru au făcut o descoperire de senzaţie: un mormânt care conţine mai multe lăcaşe de înmormântare, textile fine, bijuterii şi instrumente muzicale.