Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Noi descoperiri la Petra World Heritage

    Un monument imens a fost descoperit îngropat sub nisipurile sitului arheologic Petra World Heritage din sudul Iordaniei.



    Petra World Heritage.


    Arheologii de la University of Birmingham şi Council of American Overseas Research Centers au folosit imagini din satelit, fotografii executate de o dronă şi studii pe teren pentru a localiza descoperirea.

    Platforma mare, deosebită de orice altă structură a sitului antic, este lungă cât un bazin de înot olimpic şi de două ori mai lată. Ceramica de suprafaţă sugerează că platforma, care ar fi putut avea scop ceremonial, a fost construită în mijlocul secolului al doilea î.e.n., când Petra era la apogeu.

    De asemenea, studiile au arătat existenţa unei platforme mai mici în interiorul celei mari, care a fost odată mărginită cu coloane pe de o parte şi cu o scară vastă pe cealaltă parte.

    Petra datează din secolul al IV-lea î.e.n., când a fost fondat de civilizaţia nabateană, care a locuit în părţi din ceea ce sunt acum Iordania, Irak, Siria şi Liban.

    14 IUNIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii americani au descoperit în oraşul egiptean Luxor, un mormânt faraonic vechi de mai mult de 3000 de ani.
    Lucrările de săpături pentru noul sistem de purificare a apei din Silistra au dezvăluit ceea ce specialiştii cred că va fi una dintre cele cinci importante temple ale arheologiei bulgare.
    Arheologii australieni speră că studiul privind arta pe stânci din regiunea Kimberley va confirma că imaginile sunt printre cele mai vechi din lume.
    Cercetătorii de la UCLA au descoperit în timpul unor săpături în valea Chincha din sudul statului Peru, la 200 km de Lima, o serie de movile artificiale, 71 de linii şi fragmente de linii şi mai mult de 350 de pietre de hotar.
    Arheologii cehi au descoperit în Egipt mormântul unei regine până acum necunoscute, "Khanty Kaous III", soţia unui faraon din dinastia a cincea, care a domnit acum aproximativ 4500 de ani.
    Rămăşiţele mumificate ale unui călugăr aflat încă în poziţia lotus, rămăşiţe vechi de cel puţin 200 de ani au fost găsite pe 27 ianuarie 2015 în provincia Songinokhairkhan din Mongolia.