Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    O călătorie între Bratislava şi Viena ar putea dura 8 minute

    O înţelegere între compania Hyperloop Transport Technologies şi Slovacia, privind introducerea transportului tubular cu viteze de 1100 kilometri pe oră, ar reduce călătoria cu trenul între Viena şi Bratislava la doar opt minute.



    Hyperloop.


    Sistemul de transport Hyperloop funcţionează prin utilizarea unui tub semi-vidat, pentru a transporta vehicule mici cu pasageri, la viteze mari.

    Este prima dată când un proiect utilizând această tehnologie a fost propus în afara Statelor Unite, unde câteva companii explorează deja ideea.

    Hyperloop Transport Technologies speră că ar putea revoluţiona transportul în Europa Centrală. După călătoria de opt minute cu trenul la Viena, pentru care testele ar putea începe în 2020, pasagerii ar avea posibilitatea de a merge de la Bratislava la Budapesta, în doar 18 minute.

    12 MARTIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    China a inaugurat oficial cea mai lungă cale ferată de mare viteză din lume, Beijing-Guangzhou, cu o lungime de 2298 km. Trenurile pe această rută merg cu 300 km/h, ceea ce reduce timpul de călătorie între capitală şi Guangzhou, un puternic centru economic în sudul Chinei, de la peste 20 de ore la numai opt.
    Scafandrii ruşi au scos din lacul Chebarkul un fragment mare de meteorit. Greutatea acestuia este de 654 kg, iar lungimea de 1,5 metri. Se aşteaptă ca testele experţilor să confirme că a făcut parte din meteoritul explodat în februarie deasupra oraşului Celiabinsk din Urali.
    Martie 2015 a fost cea mai caldă lună martie la nivel global, de când a început înregistrarea temperaturilor în 1880.
    Mont Blanc, cel mai înalt munte din Europa de Vest, a pierdut 1,3 metri din înălţimea sa, potrivit ultimelor măsurători.
    Aproximativ 250 de experţi oceanici din 24 de ţări şi din Uniunea Europeană s-au adunat în Hobart, Tasmania, pentru a semna acordul istoric privind înfiinţarea celei mai mari rezervaţii marine din lume, în Antarctica, în regiunea Mării Ross.
    Dacă înainte de Columb, oamenii au ajuns în America o dată sau de mai multe ori, este o întrebare la care arheologii tânjesc de mult timp să găsească răspunsul şi poate că noile dovezi genetice din Peru ar putea încheia dezbaterea.