Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Descoperire importantă într-un mormânt grecesc la Amphipolis

    Arheologii au dezgropat un site funerar la Amphipolis, în nordul Greciei şi experţii cred că mormântul a aparţinut unei figuri importante datând din ultimul trimestru al secolului al patrulea î.Hr.



    Leul din Amphipolis. Foto: Kkonstan/Wikipedia (CC BY 3.0)


    Un complex de mari dimensiuni a fost descoperit pe dealul Kasta în ultimii doi ani. Arheologii consideră că este datat după moartea lui Alexandru cel Mare şi se presupune că o figură proeminentă din Macedonia antică ar fi fost îngropată pe dealul Kasta, la 600 km nord de Atena.

    Movila pentru înmormântare are 497 m lungime, este realizată cu marmură importată din insula Thassos din apropiere şi se pare că a fost construită de renumitul arhitect Dinocrates, care a fost un prieten de-al lui Alexandru.

    O statuie în formă de leu găsită la site a fost păstrată aproape de locul unde a fost descoperită la Amphipolis, care a fost iniţial o colonie ateniană, cucerită mai târziu de Filip al II-lea.

    Terenul din Macedonia continuă să se mişte şi să dezvăluie din adânc comorile sale.

    Alte site-uri antice au fost descoperite în regiunea Macedonia din nordul Greciei, în principal mormântul Vergina al tatălui lui Alexandru, Filip al II-lea, care a fost descoperit în 1977.

    13 AUGUST 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii, folosind Google Earth, au găsit un complex imens de 50 de geoglife de diverse forme şi mărimi, întins peste stepa din nordul Kazahstanului.
    O echipă de oameni de ştiinţă şi cercetători spanioli conduşi de scriitorul şi exploratorul Miguel Gutiérrez Garitano au descoperit un sanctuar incaş în munţii Vilcabamba din Peru, 150 de kilometri mai sus de oraşul Cusco.
    Uneltele de piatră găsite în nord-vestul Kenyei datează de acum 3,3 milioane de ani, contestând povestea răspândită până acum despre evoluţia umanităţii.
    Civilizatia Maya este cunoscuta pentru templele sale, pentru sistemul de scriere, pentru cunostiintele de matematica si astronomie si mai ales pentru calendarul lor, dar originile acestei civilizatiei raman un mister.
    Rămăşiţele unui palat din perioada miceniană, secolul 17-16 î.Hr., cu inscripţii importante în greaca arhaică, au fost descoperite în apropiere de Sparta, în Peloponez, sudul Greciei.
    Arheologii australieni au descoperit în Cambodgia, urme ale unui oraş imens, la fel de mare ca şi capitala Phnom Penh, un oraş pierdut în istorie în apropierea complexului monumental din secolul al 12-lea din Angkor Wat.