Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Noi picturi rupestre preistorice descoperite în Spania

    O serie de picturi rupestre preistorice au fost descoperite în Ţara Bascilor, nordul Spaniei, la o adâncime de 300 metri în peştera Atxurra, la 50 kilometri de Bilbao.



    Picturi rupestre preistorice în Spania.


    Picturile, sunt vechi de 12000 până la 14000 de ani şi ilustrează animale, bizoni, cai şi capre, şi scene de vânătoare tradiţionale, inclusiv un bison străpuns cu peste 20 de lănci.

    Este o descoperire importantă din cauza cantităţii de figuri pictate, a conservării lor excelente şi din cauza prezenţei unor materiale arheologice asociate, cum ar fi cărbunele şi uneltele din silex.

    Peştera se alătură Altamirei, ca fiind una dintre cele mai interesante şi mai bine conservate peşteri cu picturi rupestre din Spania.

    Peştera Atxurra a fost descoperită în 1929, dar picturile sunt la o adâncime de 300 metri şi au stat nedescoperite până acum.

    Spania are o serie de peşteri cu picturi rupestre, inclusiv Altamira, care a fost numită "Capela Sixtină a artei paleoliticului".

    27 MAI 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Misiunea franco-egipteană ScanPyramids a detectat, folosind o tehnologie sofisticată, o cameră ascunsă în piramida lui Keops, în spatele faţadei de nord.
    Arheologii, lucrătorii rutieri şi sătenii au descoperit ceea ce pare a fi un site de înmormântare pre-Inca din pietre cioplite, cu proprietăţi unice.
    Descoperirile de la complexul arheologic Ventarron, inclusiv un mic templu Mochica situat la 4 km distanţă de zona Pomalca în Lambayeque, oferă indicii despre unele dintre cele mai vechi culturi peruane.
    O piramidă Maya frumos decorată cu o friză din stuc vopsită în policromie, a fost descoperită in situl Holmul, un oraş Maya clasic, în regiunea Peten din nord-vestul Guatemalei.
    Arheologii danezi au descoperit 2000 de spirale de aur îngropate pe un câmp în Zealand, podoabe despre care se crede că au fost folosite pentru a decora veşmintele ceremoniale ale preoţilor-regi ce se închinau Soarelui în epoca bronzului.
    Arheologii chinezi au descoperit un joc ciudat, într-un mormânt mare, vechi, care fusese prădat de hoţi în urmă cu secole. Dar se pare că hoţii nu au fost interesaţi de piese de joc cu care nu s-a mai jucat de aproximativ 1500 de ani.