Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Plăcintă cu dovlecel zucchini

    Plăcinta cu dovlecel zucchini este o gustoasă placintă italiană. Dovleceii proaspeţi, brânza mozzarella şi ierburile aromate dau acestei plăcinte gustul său special.



    Plăcintă cu dovlecel zucchini.

    Ingrediente

    o cană şi un sfert de făină
    jumătate linguriţă sare
    jumătate cană de grăsimi speciale pentru produse de panificaţie
    trei linguri apă
    patru căni dovlecel zucchini felii subţiri (aproximativ 3 dovlecei mici)
    jumătate cană ceapă tocată (aproximativ o treime dintr-o ceapă mare)
    un sfert cană patrunjel (sau două linguri de pătrunjel uscat)
    jumătate linguriţă sare
    jumătate linguriţă busuioc
    un sfert linguriţă de piper negru
    un sfert linguriţă praf de usturoi
    un varf de cuţit oregano
    două ouă bătute
    două căni mozzarella tocată
    40 grame unt pentru prăjit

    Metoda de preparare

    1. Se incălzeşte cuptorul la 191°C.

    2. Se cerne făina şi sarea într-un castron. Se amestecă, se adaugă apă, câte o lingură, şi se amestecă pentru a face un aluat maleabil.

    3. Se întinde crusta de plăcintă într-o formă rotundă şi apoi se pune într-o tavă de plăcintă; se coace timp de 15 minute.

    4. Se topeşte untul. Se adaugă dovlecelul şi ceapa. Se găteşte la foc mediu, amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă, aproximativ 10 minute.

    5. Se amestecă condimentele în amestecul de legume şi se pune deoparte.

    6. Se combină cele doua ouă bătute şi brânza rasă într-un castron, apoi se adaugă în amestecul de legume şi condimente.

    7. Se toarnă umplutura în crusta de plăcintă şi se coace timp de 20 de minute, sau până când centrul este făcut.

    8. Se serveşte fierbinte.

    Observaţii

    • Timpul de preparare este de 90 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6-8 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA