Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Cozonac

    O reţetă de cozonac, în care ouăle pot fi folosite şi ca greutăţi, pentru cântărirea celorlalte ingrediente.

    Ingrediente

    250 grame făină
    250 grame unt
    4 ouă (250 grame)
    250 grame zahăr
    250 grame fructe uscate asortate: coacăze, stafide şi o cantitate mai mică de cireşe glasate.

    Mod de preparare

    1. Se freacă untul şi zahărul împreună până ce amestecul devine pufos.

    2. Se bat ouăle.

    3. Se adaugă treptat ingredientele uscate.

    4. Se pune într-o tavă de copt, unsă şi presărată cu făină.

    5. Se coace la 175°C, până ce un băţ introdus nu prezintă firimituri umede atunci când este scos.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA