Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Scheletul unui dinozaur de acum 120 de milioane de ani găsit în Siberia

    Un schelet bine conservat al unui dinozaur, care se pare că a trăit acum 120 de milioane de ani, a fost descoperit în Shestakovsky, regiunea Kemerovo, Siberia.



    Psittacosaurus Sibiricus - reconstituire. Foto: Nobu Tamura/Wikipedia


    Scheletul, extrem de bine conservat, este un Psittacosaurus Sibiricus şi este aproape intact.

    S-a folosit aşa-numita metodă "monolit", pentru al scoate din pământ şi a-l transporta nedeteriorat la muzeul de istorie locală, adică a fost tăiat un cub de sol care conţinea scheletul şi a fost pus într-un cadru special pentru a se păstra în siguranţă în timpul transportului.

    Dinozaurii din familia Psittacosaurus Sibiricus au trăit în Asia în urmă cu aproximativ 130 - 100 milioane de ani.

    Rămăşiţele găsite în diferite părţi din China de astăzi, Mongolia şi Rusia, au aparţinut la cel puţin zece tipuri de dinozauri Psittacosaurus.

    Ei au fost dinozauri erbivori cu două picioare, de mărimea unei gazele, cam de 2 metri lungime, cu un puternic "cioc" pe maxilarul superior.

    22 OCTOMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Mai mult de 20000 hectare de pădure au fost carbonizate. Dar, în mijlocul dezastrului, un grup de chiparoşi erau încă în picioare înalţi şi verzi.
    Oamenii de ştiinţă au descoperit după 20 de ani de studii că Noua Zeelandă este aşezată pe un continent necunoscut anterior, numit Zealandia.
    O echipă de la Regional Center for Scientific Research and Technology Transfer, a anunţat descoperirea în Patagonia, sudul Argentinei, a unui depozit de fosile de 60000 km pătraţi, care datează de acum 160 - 140 milioane ani.
    Oamenii de ştiinţă de la California Institute of Technology şi de la China Earthquake Administration au descoperit un canion vechi, adânc îngropat sub râul Yarlung, în partea de sud a Tibetului.
    George Poinar Jr., cercetator la Oregon State University, a descoperit o căpuşă prinsă în chihlimbar conţinând sânge de mamifere vechi de 20 milioane ani.
    Un nou studiu facut de o echipa de la Universitatea din Colorado Boulder arata ca emisiile provenite de la vulcani de dimensiuni medii, pot combate unele dintre efectele incalzirii globale.