Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Se pare că Shakespeare nu şi-a scris singur unele opere

    Se pare că Shakespeare ar fi primit ajutor la scrierea unora dintre piesele sale de teatru, devenite celebre, inclusiv de la presupusul său rival, Christopher Marlowe, afirmă o echipă de cercetare a textelor celebrului autor.



    William Shakespeare.


    O echipă de optsprezece experţi din cinci ţări a ajuns la concluzia că William Shakespeare, 1564-1616, considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor, nu şi-ar fi scris singur operele.

    Ei afirmă că 17 dintre cele 44 de lucrări ale sale ar fi fost rezultatul unor colaborări.

    Se credea până acum că Christopher Marlowe, care a trăit între anii 1564 şi 1593, ar fi fost rivalul lui Shakespeare, dar acum este creditat de echipa de cercetare ca co-autor la trilogia Henric al VI-lea, iar despre Thomas Middleton, 1580-1627, se afirmă acum că ar fi adaptat piesa Totul e bine când se termină cu bine.

    Echipa de cercetare a efectuat comparaţii ale operelor lui Shakespeare cu ale unora dintre contemporanii săi.

    S-a numărat de exemplu cât de des apar în textele lui Shakespeare şi ale altor autori din epoca sa anumite cuvinte şi fraze.

    Este însă neclar chiar şi pentru echipa de cercetare modul în care autorii au lucrat împreună. Echipa presupune că Marlowe ar fi scris textele, iar Shakespeare, mai târziu, le-ar fi editat.

    Ceea ce este interesant este interacţiunea a două genii diferite. Piese precum trilogia Henry al VI-lea par diferite de ceea ce a scris Shakespeare, iar diferenţa se datorează faptului că Marlowe a fost un scriitor interesat de politică, violenţă şi conflicte religioase şi a scris despre acestea într-un stil diferit.

    25 APRILIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un sat din perioada romană, datând din secolul 3-4 e.n., a fost descoperit în Lipnica Dolna lângă Jasło (Transcarpatia), Polonia. Printre aproximativ o mie de obiecte arheologice găsite aici, este şi un cuptor mare de ars ceramică. Astfel de cuptoare sunt extrem de rare în Carpaţi.
    Compania chiliană Ingeniería y Construcción SA a început construcţia unui drum spre creasta Cerro Armazones. Aici va fi construit European Extremely Large Telescope (E-ELT), la o altitudine de 3060 metri.
    Tunelul Gotthard, lung de 57 kilometri, cel mai lung și mai adânc tunel feroviar din lume, s-a deschis oficial în Elveţia.
    Cel mai mare pachebot din lume, nava de croazieră "Harmony of the Seas" din clasa Oasis, construit de şantierele navale din Saint-Nazaire (vestul Franţei), a fost pus pe linia de plutire înainte de livrarea care va avea loc în aprilie 2016.
    Oamenii de ştiinţă vor scana pădurea amazoniană din Brazilia pentru a căuta dovezi ale ocupării acestor locuri de către civilizaţiile antice.
    O înţelegere între compania Hyperloop Transport Technologies şi Slovacia, privind introducerea transportului tubular cu viteze de 1100 kilometri pe oră, ar reduce călătoria cu trenul între Viena şi Bratislava la doar opt minute.