Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Semnalele extraterestre ar putea fi cauzate de coliziuni între asteroizi şi stele neutronice

    Cercetătorii chinezi cred că au aflat cauza emisiilor radio misterioase considerate "Semnale extraterestre" de către astronomi.



    Radio-telescopul Parkes, Australia.


    Exploziile radio rapide (FRBs), care au fost descoperite în 2007, au o durată de doar câteva milisecunde şi au rămas un mister pentru astronomi.

    Cercetătorii de la Universitatea Nanjing, din China, au examinat datele de la 10 FRBs şi au obţinut parametrii care ar putea rezolva misterul.

    FRBs au fost, în general, descoperite prin metode de căutare cu impuls unic, pe date de arhivă ale supravegherii pulsarilor.

    În urma cercetărilor lor, oamenii de ştiinţă au emis ipoteza că emisiile radio sunt cauzate de coliziuni între asteroizi şi stele neutronice, ceea ce ar explica durata scurtă, intensitatea, precum şi frecvenţa acestora.

    Dacă ipoteza este corectă, nu ar fi prima dată când oamenii de ştiinţă s-au lovit de coliziuni ale corpurilor mici cu stele neutronice.

    Astfel de coliziuni ar putea fi şi în spatele exploziilor cu raze X şi raze gamma.

    Studiul vine după ce cinci semnale FRB din afara Căii Lactee au fost detectate de radio-telescopul Parkes, Australia. Până în prezent, doar 11 explozii radio specifice au fost înregistrate în întreaga lume.

    22 SEPTEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    NASA a început procedura de lansare a misiunii spaţiale Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE) care va orbita Luna pentru a colecta informaţii detaliate referitoare la atmosferă şi la rolul pe care îl joacă praful lunar.
    Cercetătorii au descoperit urme de opal pe Marte, ceea ce ar putea să dovedească că Planeta Roşie a adapostit cândva viaţă. Piatra preţioasă a fost descoperită într-un meteorit marţian care a căzut pe Pământ în 1911.
    Pe 20 martie 2015, va avea loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din interiorul unui coridor larg care traversează Atlanticul de Nord, Marea Nordului şi Marea Norvegiei. Cea mai lungă durată a eclipsei va fi de 2 minute şi 46 secunde, în largul coastelor Insulelor Faroe.
    O echipă de oameni de ştiinţă din Norvegia studiază posibilitatea cultivării plantelor şi culturilor alimentare în spaţiul cosmic.
    Cu miliarde de ani în urmă, Marte era o lume foarte diferită de cea de acum. Apa curgea în râuri lungi şi o atmosferă groasă păstra o temperatură favorabilă vieţii.
    O navă spaţială cargo Progress, fără pilot, care a decolat de la aerodromul Baikonur în scopul reaprovizionării Staţiei Spaţiale Internaţionale, după eşecul altor două nave de aprovizionare, a andocat cu succes.