Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Sos indian pe bază de roşii


    Sos indian pe bază de roşii.

    Ingrediente

    cinci roşii mari, tocate
    o ceapă, tăiată in cubuleţe mici
    o lingură ghee (unt topit)
    jumătate de linguriţă pastă de ghimbir
    cinci căţei de usturoi, pisaţi
    o linguriţă de praf de ardei iute
    jumătate de linguriţă de pulbere de coriandru
    un sfert linguriţă de pulbere curcuma
    sare după gust

    Metoda de preparare

    1. Se prăjeşte ceapa în unt fierbinte până când începe să devină maro.

    2. Se adaugă ghimbir şi usturoi şi se amestecă, apoi se adaugă condimentele sub formă de pulbere. Se amestecă bine.

    3. Se adaugă la amestec roşii şi sare după gust.

    4. Se reduce flacăra la mediu şi se acoperă timp de 10 minute.

    Observaţii

    • Se va forma un sos picant care se poate adăuga la orice amestec de legume, ouă fierte sau pui. În cazul în care se utilizează legume fierte, se păstrează oala pe foc până când acestea sunt uniform încălzite; pentru legume nefierte, se găteşte atât timp cât este necesar. Este un sos tradiţional indian de roşii adesea menţionat drept "curry". În India este consumat de obicei cu amestecuri cu orez sau orez alb.

    • Se poate adăuga puţin ardei iute şi chimen, şi se renunţă la praful de chili.

    • Pentru o versiune vegetariană a acestei reţete, se înlocuieşte untul cu ulei de nucă de cocos sau alt ulei vegetal rezistent la temperatură.

    • Se poate folosi o oală sub presiune pentru a găti şi se ţine 6-7 fluiere pe foc mediu.

    • Se poate folosi ceapă prăjită pentru a obţine un sos cu o altă aromă.

    • Timpul de preparare este de 20 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA