Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Târgul de carte Gaudeamus, Bucureşti 2023

    Târgul de carte Gaudeamus, Bucureşti 2023 are loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2023, în Pavilionul Central al Complexului Romexpo.



    Târgul de carte Gaudeamus, Bucureşti 2023. Foto: Gh. Mănoiu / Global Info


    Este cel mai longeviv şi mai important eveniment de acest gen din România, inclus începând cu anul 2001 în Calendarul Târgurilor Internaţionale publicat de către organizatorii Târgului de carte de la Frankfurt, liderul mondial în domeniu.

    Ediția din acest an, a 30-a, cuprinde peste 5500 mp de standuri și spații de evenimente, ce ocupă toate cele patru niveluri ale Pavilionului Central Romexpo și aproape 200 de participanți care oferă publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, muzică și jocuri educative.

    Alături de nume consacrate în peisajul editorial românesc, se regăsesc și numeroși participanți la început de drum.

    Ca și la edițiile precedente, în incinta târgului este amenajat un spațiu dedicat activităților interactive pentru cei mai tineri vizitatori.

    Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10:00 şi 20:00, accesul vizitatorilor fiind gratuit.

    Accesul în cadrul târgului

    Complexul Expoziţional Romexpo este situat pe Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei) iar accesul publicului în complex se face prin:

    • Porţile A, B, C şi D, cu intrare dinspre: Piaţa Presei libere, Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului, doar pietonal
    • Porţile B, C şi D, cu intrare dinspre Bulevardul Expoziţiei şi Strada Parcului, cu acces din Bulevardul Expoziţiei (pietonal şi auto)

    Accesul auto pentru vizitatori, în parcările Romexpo D şi E, se face pe bază de bilet în valoare de 5 lei/oră.

    Mijloace de transport in comun cu care se poate ajunge la Romexpo:

    • Autobuze: 105, 131, 203, 205, 231, 261, 304, 330, 331, 335 (staţia Piaţa Presei), 301 (staţia Parc Herăstrău), 361, 441, 446, 448, 477.
    • Autobuze expres: 780, 783, 784 (staţia Piaţa Presei)
    • Tramvaie: 3, 41 (staţia Piaţa Presei)
    • Metrou: staţia Aviatorilor

    Coordonatele GPS ale Centrului Expoziţional Romexpo sunt: 44°28´34.79″N cu 26°03´57.89″E

    22 NOIEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O poveste sensibilă, atent și estetic construită, despre o prietenie pasională care se întinde de-a lungul unui deceniu turbulent, marcat de revolte.
    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat.
    Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander și frumoasa Caro, a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți. „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.”
    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.