Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Teza detectării Big Bang-ului a fost infirmată

    După mai multe luni de investigaţii, cercetătorii europeni au îngropat în cele din urmă teoria pe care fizicienii americani o anunţaseră în martie 2014, privind detectarea vibraţiilor Big Bang-ului.



    Expansiunea Universului.


    Această primă detectare a undelor gravitaţionale, stabilite în teoria relativităţii a lui Albert Einstein, trebuia să probeze extinderea extrem de rapidă şi violentă a Cosmosului în prima fracţiune de secundă a existenţei sale, acum 13,8 miliarde de ani, o fază numită "inflaţie cosmică".

    Centre national de la recherche scientifique (CNRS) din Paris a anunţat (vineri, 30 ianuarie 2015) printr-un comunicat, că nu s-au detectat unde gravitaţionale primordiale prin observarea polarizării radiaţiei cosmice de fond.

    Semnalul anunţat de către echipa americană în martie 2014 nu poate fi asociat cu primele momente ale Big Bang-ului. El provine din galaxia noastră şi prezintă distorsiuni gravitaţionale datorită propagării până la noi.

    Studiul din 2014 a fost condus de cercetători de la Universitatea Harvard, folosind telescopul BICEP2 (Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization) de la Polul Sud.

    4 FEBRUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă au găsit cel mai mare crater de asteroid din lume în bazinul Warburton din centrul Australiei. Asteroidul a lovit cu peste 300 milioane ani în urmă, cu efecte devastatoare şi a făcut un crater cu un diametru de peste 400 kilometri.
    Oameni de ştiinţă au aflat în cele din urmă de ce au ochii gene. Ele opresc evaporarea umidităţii şi protejează ochiul de particulele de praf.
    O echipă internaţională de cercetători de la Siberian State Industrial University şi University of Uppsala au găsit fosilele unui tip nou de Ichthyostega, un tetrapod primitiv.
    Două aripi de pui de păsări, care au trăit alături de dinozauri, au fost găsite conservate în chihlimbar în nord-estul Myanmar-ului.
    Cercetatorii de la Universitatea din Gothenburg au studiat un sit cu ramasitele unei comunitati din epoca de piatra in apropiere de orasul Falköping, Suedia. Ei au incercat sa afle in ce consta dieta acelor persoane si au ajuns la concluzia ca se foloseau ingrasaminte.
    Conform ultimelor analize ale genomului câinilor moderni şi lupilor suri, câinii au fost domesticiţi în urmă cu 9000 până la 34000 ani, cel mai probabil atunci când oamenii se ocupau doar cu vânătoarea şi adunarea plantelor şi fructelor, înainte de apariţia agriculturii, acum 10000 de ani.