Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un meteorit a luminat cerul Europei

    Un meteorit imens a luminat cerul peste vestul Austriei, în Tirol şi Vorarlberg şi peste părţi din Elveţia, Bavaria şi estul Franţei.



    Mingea de foc trecănd peste Austria, Elveţia şi Franţa.


    Mingea de foc a trecut peste Europa în jurul orei 21, în noaptea de duminică şi fost în mare parte vizibilă cu ochiul liber.

    Martorii au văzut un fulger de lumină, iar alţii au auzit şi un tunet înfundat ce însoţea meteoritul în timp ce trecea pe cer.

    Un locuitor din Schöftland, cantonul Aargau, Elveţia, a declarat că a auzit o explozie şi a găsit în grădină patru pietre negre, dar specialiştii spun că este prea devreme pentru a determina unde s-a prăbuşit meteoritul.

    17 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cometa Pan-STARRS, cunoscuta oficial ca cometa C/2011 L4, va trece la inceputul lunii martie, la aproximativ 161 milioane km distanta de Pamant. Specialistii se asteapta ca aceasta sa devina vizibila cu ochiul liber, la fel de stralucitoare ca stelele din Carul Mare. Cele mai bune date cand se va putea vedea sunt 12 si 13 martie 2013, la apusul soarelui, in partea de vest a cerului, nu departe de Luna in crestere.
    Primele date transmise de misiunea MAVEN de la NASA sugerează că exploziile solare sunt principalul factor care a dus la pierderea atmosferei de pe planeta Marte schimbându-i climatul din unul cald şi umed în cel de astăzi, rece şi arid.
    Folosind telescopul Kepler de la NASA, astronomii au descoperit prima planetă de mărimea Pământului, denumită Kepler-186f, care orbitează în jurul unei stele în zona locuibilă, zonă în care apa ar putea fi lichidă pe suprafaţa planetei.
    Roverul Curiosity a făcut prima detectare de azot pe suprafaţa lui Marte. Azotul este esenţial pentru toate formele de viaţă cunoscute, deoarece este folosit în blocurile de molecule mari, cum ar fi ADN şi ARN.
    Agenţia Spaţială Europeană crede că a găsit un supervulcan pe Marte care ar fi putut fi echivalentul pe Planeta Roşie a vulcanului Yellowstone.
    Echipa formată din Ovidiu Tercu și Alex Dumitriu de la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați a descoperit, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2013, un asteroid care a primit denumirea 2013 UX11.