Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Un oraş uitat descoperit în Etiopia

    Un oraş uitat, considerat a fi din secolul X d.Hr., a fost descoperit în estul Etiopiei de o echipă de arheologi de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.



    Templul Yeha, in Tigra, una dintre cele mai vechi structuri din Etiopia.


    Artefacte din Egipt şi India şi bijuterii şi artefacte din Madagascar, Maldive, Yemen şi China au fost găsite în oraşul uitat de timp şi de oameni din regiunea Harlaa (Harari).

    Arheologii au descoperit, de asemenea, o moschee din secolul al XII-lea, similară cu cele din Tanzania şi Somaliland, fapt ce dovedeşte legăturile istorice între diferitele comunităţi islamice din Africa.

    Descoperirea revoluţionează studiul comerţului într-o parte neglijată din punct de vedere arheologic din Etiopia. Această zonă era centrul comerţului în regiune.

    Există un mit local potrivit căruia zona era locuită de giganţi deoarece clădirile şi zidurile au fost construite cu blocuri mari de piatră care nu puteau fi ridicate de oamenii obişnuiţi. Cu toate acestea, arheologii nu au găsit nici o dovadă a acestui fapt.

    Rămăşiţele unora dintre cele 300 de persoane îngropate în cimitirul oraşului sunt analizate pentru a afla care era dieta lor.

    20 IUNIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Se pare că Shakespeare ar fi primit ajutor la scrierea unora dintre piesele sale de teatru, devenite celebre, inclusiv de la presupusul său rival, Christopher Marlowe, afirmă o echipă de cercetare a textelor celebrului autor.
    Un sat din perioada romană, datând din secolul 3-4 e.n., a fost descoperit în Lipnica Dolna lângă Jasło (Transcarpatia), Polonia. Printre aproximativ o mie de obiecte arheologice găsite aici, este şi un cuptor mare de ars ceramică. Astfel de cuptoare sunt extrem de rare în Carpaţi.
    Compania chiliană Ingeniería y Construcción SA a început construcţia unui drum spre creasta Cerro Armazones. Aici va fi construit European Extremely Large Telescope (E-ELT), la o altitudine de 3060 metri.
    Tunelul Gotthard, lung de 57 kilometri, cel mai lung și mai adânc tunel feroviar din lume, s-a deschis oficial în Elveţia.
    Cel mai mare pachebot din lume, nava de croazieră "Harmony of the Seas" din clasa Oasis, construit de şantierele navale din Saint-Nazaire (vestul Franţei), a fost pus pe linia de plutire înainte de livrarea care va avea loc în aprilie 2016.
    Oamenii de ştiinţă vor scana pădurea amazoniană din Brazilia pentru a căuta dovezi ale ocupării acestor locuri de către civilizaţiile antice.