Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Bacteriile contaminează instantaneu mâncarea căzută pe podea

    Conform cercetătorilor de la Universitatea Rutgers din New Jersey, bacteriile pot contamina instantaneu alimentele care cad pe podea. Până acum se credea ca mâncarea căzută pe podea nu era contaminată în primele cinci secunde.



    Bacteriile pot contamina instantaneu alimentele care cad pe podea.


    Cercetătorii au testat pepenele verde, pâinea, pâinea cu unt şi bomboanele sub formă de gumă, pe suprafeţe diferite, cum ar fi inox, plăci ceramice, lemn şi covor, şi au costatat că pepenele verde a avut cea mai mare contaminare şi că transferul de bacterii a fost influenţat cel mai mult de umiditate.

    De asemenea, cercetătorii au descoperit că un timp de contact mai lung înseamnă un transfer mai mare de bacterii.

    3 FEBRUARIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat la Universitatea din Greenwich, Marea Britanie, a constatat că consumul a două pahare de bere poate fi o modalitate mai eficientă şi mai plăcută de a reduce durerea decât administrarea de analgezice.
    Cercetătorii de la Universitatea din Granada, în colaborare cu Şcoala de Educaţie Specială San Rafael, Granada, Spania, au descoperit că lumina albastră accelerează procesul de relaxare după stresul psihosocial acut, comparativ cu iluminatul alb convenţional.
    Un câine a fost utilizat cu succes pentru a adulmeca cancerul tiroidian la persoane care nu au fost încă diagnosticate ca fiind bolnave.
    Particule minuscule de poluanţi au fost descoperite în interiorul ţesutului cerebral uman. Şocanta constatare ridică noi întrebări privind riscurile asupra sănătăţii ale poluării aerului.
    Un nou studiu arată că ceasul biologic joacă un rol puternic în speranţa de viaţă a oamenilor, indiferent de modul de trai, explicând de ce unii oameni care au un stil de viaţă sănătos, mor mai repede decât alţii.
    Cercetatori de la California Academy of Sciences, din Statele Unite, au analizat dintii fosili de la oameni din Africa si au constatat o schimbare a dietei acum 3,5 milioane de ani. Pe vremea aceea se pare ca dieta oamenilor era bazata exclusiv pe frunze si fructe din arbori, arbusti si ierburi, similar cu hrana gorilelor si cimpanzeilor din zilele noastre.