Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Compuşi naturali din plante pot ajuta chimioterapia

    Cercetătorii de la Plant & Food Research din Noua Zeelandă au identificat compuşi prezenţi în morcovi şi pătrunjel care ar putea creşte eficienţa tratamentelor de chimioterapie.



    Compuşi naturali din plante pot ajuta chimioterapia. Foto: National Cancer Institute


    Oamenii de ştiinţă de la Plant & Food Research, care lucrează impreună cu cercetători de la Universitatea din Auckland şi de la Institutul Naţional al Cancerului din Olanda, au descoperit compuşi din plante capabili de a inhiba mecanismele de transport din organism şi de a selecta ce compuşi sunt absorbiţi în organism şi eventual în celule.

    Aceste mecanisme de transport se ştie că interferă cu tratamentul chimioterapic pentru cancer.

    Compuşi asemanători cu falcarinolul care se găseşte în morcovi şi pătrunjel ar putea sprijini livrarea substanţelor din medicamente care luptă cu cancerul de sân prin acţiunea asupra unei proteine ce dă ţesutului malign capacitatea de a deveni rezistent la chimioterapie.

    28 NOIEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu arată că un grup de medicamente utilizate pe scară largă ca analgezice, pot creşte riscul de a avea atac de cord.
    Cercetătorii de la University of Rochester Medical Center au ajuns la concluzia că acumularea de cupru în creier este unul dintre factorii de mediu principali care declanşează şi favorizează evoluţia bolii Alzheimer, prin împiedicarea curăţării celulare şi accelerarea acumulării de proteine toxice.
    Sindromul oboselii cronice nu este o boală psihologică, ci biologică, afirmă un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell din Statele Unite.
    Melatonina, în ciuda efectului său antioxidant și de reglare a somnului, poate agrava inflamația intestinală, în funcție de setul de bacterii care trăiesc în corpul uman, în special în intestinul gazdei.
    O analiză a datelor dintr-un studiu clinic internațional sugerează că aspirina zilnică în doze mici crește riscul de anemie la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste cu aproximativ 20%.
    O expresie fundamentală a afecțiunii pentru întărirea și menținerea legăturilor, sărutul pe gură eliberează testosteron, principalul hormon responsabil pentru libidoul și atracția sexuală. Sărutul reduce anxietatea și oferă o serie de beneficii importante pentru sănătate, fie că sunt fizice sau emoționale.