Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Consumul de alcool poate duce la cancer

    Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au stabilit că alcoolul poate duce la cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi de sân la femei.



    Alcoolul provoacă în mod direct cancer.


    Au existat şi până acum dovezi ale legăturii dintre alcool şi cancer, dar noul studiu susţine că alcoolul provoacă în mod direct cancer.

    Riscul de cancer cauzat de alcool este mai puternic la consumatorii mari de alcool, dar afectează la fel de bine şi consumatorii de alcool moderaţi şi slabi.

    Potrivit studiului, alcoolul a fost cauza la 5,8 la sută din totalul deceselor provocate de cancer în 2012.

    Cercetările au analizat date colectate timp de 10 ani de World Cancer Research Fund, American Institute for Cancer Research şi International Agency for Research on Cancer.

    Acelaşi nou studiu a constatat şi că un consum moderat de alcool nu oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare.

    7 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Curcumina, substanţa ce se găseşte în turmeric, componentă a cunoscutului condiment indian curry, ar putea, conform unui recent studiu, să alunge amintirile rele şi teama.
    Cercetătorii de la University of Leicester au descoperit că tămâia are proprietatea de a distruge celulele canceroase in cancerul ovarian.
    Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat un test simplu de urină care citeste semnalele de la o tumoare care creşte, pentru a detecta boala canceroasă. Această metodă a fost folosită pentru detectarea bolilor infecţioase, iar acum, noua tehnologie permite detectarea bolilor netransmisibile în acelaşi mod.
    Stimulatoarele cardiace, pompele de insulină şi alte dispozitive folosite în spitale au probleme de securitate care le fac vulnerabile la atacuri, conform cu două studii separate.
    Acizii grasi omega-3 ar putea preveni schizofrenia la oamenii care prezintă un risc crescut de a dezvolta această maladie.
    Cercetatori de la Johannes Gutenberg University Mainz, Germania, impreuna cu cei de la University of Dschang Camerun, au ajuns la concluzia ca unele substante chimice care se gasesc in plantele medicinale africane ar putea opri raspandirea celulelor canceroase.