Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Copiii nenăscuţi cântă şi se mişcă după muzică

    Un studiu realizat la Instituto Marqués, Spania, demonstrează că bebeluşii nenăscuţi pot auzi şi răspunde la muzică, la doar 16 săptămâni, cu zece săptămâni mai devreme decât se credea anterior.



    Imagine a unui fetus la 16 săptămâni.


    Imagini 3D incredibile arată fetuşi care deschid gura şi scot limba, ca răspuns la muzica transmisă prin vagin.

    Dacă se pune muzica alături de abdomen, fătul nu o va percepe în acelaşi fel.

    Fătul îşi poate auzi mama vorbind, poate auzi bătăile inimii ei şi chiar tocurile ei pe podea, dar toate aceste sunete externe sunt percepute mai mult ca un murmur.

    Fetuşii răspund la muzică prin mutarea gurii şi a limbii ca şi cum ar vrea să vorbească sau să cânte.

    Studiile anterioare concluzionaseră că sistemul auditiv al fătului nu începe să lucreze până în săptămâna a 26-a de sarcină.

    Noile cercetări ar putea ajuta la diagnosticarea unor probleme, cum ar fi surditatea, dar ar putea contribui şi la îmbunătăţirea ecografiilor din cauza mişcărilor pe care muzica le provoacă la făt.

    Muzica pe care au folosit-o cercetătorii în studiul lor a fost Partita în la minor pentru flaut solo de Bach.

    6 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O fosilă de hadrosaur bine conservată a fost descoperită în regiunea Mongolia Interioară din nordul Chinei.
    Plantele au ca şi animalele, un ceas intern cu 24 de ore, numit ritm circadian. Acest cronometru biologic oferă plantelor o abilitate înnăscută de a măsura timpul, chiar dacă nu este lumină. Ele nu răspund doar la răsărit, pur şi simplu, ele ştiu că răsăritul vine şi îşi ajustează biologia în consecinţă.
    Oamenii de ştiinţă de la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro au anunţat descoperirea celui mai mare dinozaur găsit vreodată în Brazilia.
    Cercetatori de la University of Calgary din Canada si Montana State University din Statele Unite, au studiat un dinozaur mic, asemanator cu o pasare, care isi incuba ouale asa cum fac pasarile clocitoare, obtinand dovezi ale inrudirii dintre dinozaurii bipezi, teropozi, si pasarile de azi, prin comportamentul similar.
    Cercetatori ai vietii marine de la University of St Andrews au studiat foraminiferele si au ajuns la concluzia ca un nivel ridicat de dioxid de carbon in atmosfera are un efect catastrofal asupra vietii marine microscopice.
    Sentimentul corectitudinii este o trăsătură umană importantă, dar noi cercetări sugerează că este un comportament cheie şi pentru câini şi lupi.