Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Exerciţiile şi o dietă sănătoasă scad riscul de recurenţă a cancerului de colon

    O echipă de cercetători de la Universitatea California, din San Francisco, a descoperit că pacienţii cu cancer de colon care au o greutate corporală sănătoasă, au activităţi fizice regulate şi o dietă bogată în cereale integrale, fructe şi legume, cu un conţinut redus de carne roşie şi prelucrată, au un risc semnificativ mai mic de recurenţă a cancerului sau de deces.



    Exerciţiile şi o dietă sănătoasă scad riscul de recurenţă a cancerului de colon.


    Studiul se bazează pe o analiză a datelor colectate de la pacienţii cu cancer de colon în stadiul III.

    Cercetătorii au descoperit că, pentru o perioadă de observare medie de şapte ani, supravieţuitorii cancerului de colon care au aderat la programul nutriţional şi la orientările fizice pentru supravieţuitorii de cancer au avut un risc cu 42 la sută mai mic de deces şi cu 31 la sută mai mic de recurenţă a cancerului, comparativ cu pacienţii care nu s-au implicat în aceste activităţi.

    12 NOIEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Înotul, ciclismul, tenisul şi aerobicul sunt sporturi care oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât alergarea şi fotbalul, afirmă un studiu al Universităţii din Sydney, Australia.
    Studii recente, realizate în cadrul Universităţii din Illinois, Statele Unite, oferă noi dovezi că exerciţiile fizice pot schimba compoziţia florei microbiene din intestin.
    Cercetătorii de la University College London au descoperit că copiii cu ore de culcare neregulate sunt mult mai susceptibili de a avea probleme de comportament. Orele de culcare neregulate perturbă ritmul natural al corpului, subminând maturizarea creierului şi capacitatea de reglementare a comportamentului.
    Studierea pe animale de laborator a arătat că somnul după un proces de învăţare, promovează formarea de spini dentritici post sinaptici.
    Un somn cu o durată mai mică de şase ore pe noapte, faţă de şapte ore, cât se consideră normal, poate creşte riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 30 la sută, dar are un impact mai mic decât s-a crezut anterior asupra bolilor de inimă.
    Somnul pentru mai mult de o oră în timpul zilei ar putea fi semn de diabet zaharat de tip 2, conform cercetătorilor de la Universitatea din Tokyo, Japonia.