Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Fulgi de ovăz copţi

    Ingrediente

    trei căni (720 g) ovăz rapid de gătit
    o cană (240 g) zahăr brun
    două linguriţe praf de copt
    o linguriţă scorţişoară măcinată
    o linguriţă sare
    o cană (240 ml) lapte
    jumătate cană (120 g), unt (topit)
    două ouă

    Metoda de preparare

    1. Se amestecă ingredientele şi se toarnă într-o tigaie de 20 cm. Pot fi amestecate în tigaie, dar este puţin mai dificil.

    2. Se coc la 175°C pentru 40-45 minute.

    3. Se consumă cu lapte cald, rece, sau fără.

    Variantă

    trei căni (720 g), ovăz rapid de gătit
    jumătate cană (120 g), fulgi de grâu
    jumătate cană (120 g) de zahăr granulat şi aproximativ o lingură de melasă
    două linguriţe praf de copt
    o linguriţă scorţişoară măcinată
    jumătate linguriţă de sare
    o cană si jumătate (360 ml) lapte de soia
    jumătate cană (120 ml) ulei vegetal
    trei ouă

    Observaţii

    Fulgi de ovăz copţi sunt excelenţi pentru micul dejun în varianta sa mai puţin dulce, sau ca gustare între mese.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA