Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Morminte ale unei culturi necunoscute, descoperite în deşertul peruan

    Arheologii de la Universitatea din Wroclaw, Polonia, au descoperit 150 de morminte ale unei comunităţi necunoscute care a locuit în partea peruană a deşertului Atacama, înainte de secolul al 7-lea d.Hr.


    Aceste morminte sunt ale unor persoane care au locuit în zonă înainte de extinderea civilizației Tiwanaku.

    Mormintele au fost săpate în nisip, fără structuri de piatră, ceea ce le-a făcut să fie extrem de dificil de localizat, dar nici nu au fost deschise de hoţi timp de secole.

    Articole găsite în morminte indică faptul că în perioada respectivă exista deja o diviziune socială clară. Au fost descoperite o cantitate mare de bijuterii, precum şi instrumente de ţesut bogat decorate. În interiorul unuia dintre morminte au fost găsite arcuri şi tolbe pentru săgeţi, cu săgeţi cu vârf de obsidian, descoperire foarte interesantă, deoarece arcurile sunt o raritate în Peru.

    Descoperirea unui schelet de lama, de asemenea, s-a dovedit interesantă, demonstrând că animalul a fost adus în regiune mai devreme decât se credea anterior.

    14 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Noile cercetări efectuate de experţi de la Universitatea Binghamton pe artefacte din Insula Paştelui au pus sub semnul întrebării teoria că vechea civilizaţie ar fi fost distrusă de război.
    Un set de sculpturi în piatră, vechi de 7000 de ani, au fost găsite adânc în interiorul Cercului Arctic.
    Scufundătorii au descoperit într-o epavă, găsită în apropiere de o insulă malteză, o adevarată comoară arheologică constând din pietre de măcinat şi vase cu vin de acum 2700 de ani.
    Desenele artistice găsite pe pereţii unei peşteri din deşertul egiptean de vest, au fost datate provizoriu ca având 6 - 7000 ani vechime, ceea ce înseamnă că au fost create cu cel puţin 1000 de ani înainte de piramide.
    Cercetările efectuate pe rămăşiţele umane descoperite în oraşul tunisian Cartagina, arată că ADN-ul mitocondrial sau informaţiile genetice din partea mamei au venit de pe coasta mediteraneană nordică, din Peninsula Iberică, unde este acum Spania şi Portugalia.
    O nouă analiză cu tehnologii de ultimă oră, făcută de cercetători de la University of Colorado Boulder arată că cele mai vechi petroglife din America de Nord, tăiate în mai mulţi bolovani în vestul Nevadei, au fost făcute în urmă cu 10500 de ani sau chiar 14800 de ani.