Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    NASA explorează posibilitatea de a vizita planeta Venus

    Deşi mai aproape de Pământ decât Marte, Venus nu a fost niciodată considerată drept o destinaţie pentru astronauţi, datorită condiţiilor infernale de pe planetă.



    Tranzitul planetei Venus.


    Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă de la NASA spun că ar putea fi mai uşor de vizitat Venus decât Marte, atâta timp cât astronauţii nu aterizează pe suprafaţă, ci doar trec pe deasupra ei.

    Suprafaţa planetei, cu cele 500 grade Celsius ale ei, este suficient de fierbinte pentru a topi plumbul, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 ori mai mare decât pe Pământ.

    Dar oamenii de ştiinţă spun că condiţiile sunt mult mai asemănătoare celor de pe Pământ la doar 50 km distanţă de suprafaţă, unde temperatura este în jur de 75 grade Celsius, gravitaţia este puțin mai mică decât pe Pământ, iar presiunea este aproximativ aceeaşi.

    Astronauţii ar putea orbita prin atmosferă într-o gondolă, sub un dirijabil lung de 130 metri, alimentat cu energie solară, sau un dirijabil umplut cu heliu, de unde să facă observaţii şi experimente ştiinţifice. Într-o zi ar putea exista chiar o prezenţă umană permanentă într-un oraş plutitor.

    Există un număr de avantaje ale unei misiuni pe Venus. Pe Venus ajunge cu 240 la sută mai multă energie solară decât pe Marte şi bateriile echipamentelor s-ar încărca mai repede.

    Atmosfera oferă mult mai multă protecţie împotriva radiaţiilor, iar o misiune pe Venus ar dura 440 zile, incluzând un sejur de 30 de zile, în timp ce o excursie pe Marte ar dura între 650 şi 900 zile.

    26 IANUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oceanul subteran descoperit de curând pe luna îngheţată a lui Saturn, Enceladus, este similar cu unele dintre lacurile sărate de pe Pământ, care poartă viaţă.
    Sonda Cassini de la NASA a descoperit că satelitul lui Saturn, Enceladus, adăposteşte un ocean subteran de apă lichidă. Cercetătorii privesc acum micuţa lună a îndepărtatei planete ca pe o potenţială casă pentru microbi extratereştri.
    Camera instalată la bordul sondei Juno este operaţională şi trimite date după ce nava s-a plasat pe orbită în jurul celei mai mari planete a sistemului nostru solar, Jupiter.
    Wide-field Infrared Survey Explorer şi Spitzer Space Telescope au descoperit ceea ce pare să fie cel mai rece pitic maro, un corp asemănător unei stele care este la fel de rece ca şi Polul Nord al Pământului.
    NASA a declarat că roverul său de pe Marte, Curiosity, a măsurat un vârf de metan, semn potenţial de viaţă, în atmosfera din jurul său şi a detectat molecule organice într-un eşantion de rocă colectat de forajul laboratorului robotic.
    O rachetă purtătoare rusească Proton-M care transporta un satelit mexican s-a defectat şi s-a prăbuşit în Siberia, la scurt timp de la lansare.