Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    O plantă din Asia ar putea trata Ebola

    O mică moleculă numită tetrandrina, extrasă dintr-o plantă din Asia, a demonstrat că are potenţial de inhibare a infecţiei celulelor umane albe din sânge în vitro şi de a preveni boala Ebola.



    Stephania. Foto: 天問/Wikipedia


    Oamenii de ştiinţă de la Texas Biomed lucrează de mai mult de 10 de ani pentru a găsi un vaccin, terapii şi metode de detecţie a temutului virus.

    Ebola îşi începe intrarea într-o celulă prin legarea la mai multe tipuri de proteine ​​de suprafaţă ale celulei. Apoi virusul intră în celulă şi urmează o cale care îl transportă către diferite compartimente celulare.

    Echipa a descoperit că virusul trebuie oprit înainte de a se răspândi în celulă.

    Acesta este un prim pas, critic, în a opri infecţia, iar produsele existente, folosite pentru a trata hipertensiunea pot să închidă calea urmată de virus.

    Unul dintre aceste medicamente, tetrandrina, un alcaloid extras din planta Stephania tetrandra, cu proprietăţi antiinflamatorii, imunologice şi antialergice, protejează animalele testate în laborator, fără efecte secundare, şi a fost cel mai bun candidat pentru testele pe animale.

    Medicamentul a oprit replicarea virusului şi majoritatea dintre animalele testate au fost salvate de boală.

    19 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un extract din planta Tripterygium wilfordii numită şi Thunder of God vine, folosită în medicina tradiţională chineză de peste 2000 de ani, a fost utilizat cu succes pentru a trata în laborator animale obeze.
    Un nou studiu sugerează că un tip de acid gras omega 3 oferă persoanelor care sunt obeze sau au o dietă săracă şansa de a evita leziuni hepatice grave.
    Moleculele găsite pe telefoanele mobile dezvăluie o cantitate uimitoare de informaţii despre sănătatea proprietarului şi stilul său de viaţă, inclusiv despre preferinţele alimentare şi despre medicamentele utilizate.
    Cercetătorii de la Peter MacCallum Cancer Centre din Melbourne au descoperit că solventul N-metil-2-pirolidonă (NMP) poate fi folosit pentru a distruge celulele canceroase la pacienţi şi poate ajuta sistemul imunitar să lupte cu boala.
    Un studiu realizat la Universitatea din Edinburgh arată rolul pe care îl au genele în dorinţa unor persoane de a consuma alimente sărate.
    Cercetătorii americani au produs un mini-creier uman în laborator, o realizare care ar putea avansa cercetările în domeniul bolilor neurologice.