Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Budincă italiană de orez

    O budincă de orez cu lămâie şi scorţişoară.

    Ingrediente

    2 căni de apă
    1 cană de orez risotto, un orez rotund, bob mediu, care conţine mult amidon
    1/4 linguriţă de sare
    1 lingură unt
    1 1/2 cană lapte
    1 1/2 cană smântână
    1 cană de zahăr
    1 baton de scorţişoară
    1 bucată de coajă de lămâie
    scorţişoară măcinată pentru ornat

    Mod de preparare

    1. Se aduce apa la fiert, se adaugă orezul, sarea şi untul. Se acoperă, se dă focul la mic şi se fierbe timp de 20 de minute pe baie de apă.

    2. Se pune orezul într-un vas dublu cu laptele, smântâna, zahărul, scorţişoara, coaja de lămâie.

    3. Se aduce la fierbere.

    4. Se găteşte timp de 45 minute.

    5. Se scoate scorţişoara şi coaja de lămâie.

    6. Se toarnă amestecul de orez într-o caserolă de 2 litri şi se lasă să se răcească.

    7. Se presară cu scorţişoară pudră.

    Observaţii

    • Cel mai bine se serveşte la temperatura camerei sau uşor cald.

    • Timpul de preparare este de a oră şi jumătate, iar cantităţile indicate sunt pentru 8 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA