Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Suplimentele de ulei de peşte ar putea împiedica tratamentul cancerului

    Medicii recomandă aproape întotdeauna pacienţilor să mănânce mult peşte, deoarece uleiul de peşte este bun pentru sănătate. Dar acum, cercetătorii din Olanda au descoperit că uleiul de peşte poate interfera cu tratamentele bolnavilor de cancer, făcând chimioterapia mai puţin eficace.



    Suplimentele de ulei de peşte ar putea împiedica tratamentul cancerului. Foto: Towfiqu barbhuiya/Unsplash


    Unele suplimente de ulei de peşte interferă cu metabolismul chimioterapiei, în aşa fel încât permit celulelor canceroase să se refacă după tratament.

    Din acest motiv, experţii spun că pacienţii ar trebui probabil să evite a lua orice ulei de peşte o zi înainte şi în ziua de după sesiunea de chimioterapie.

    De asemenea, este contraindicat consumul de peşte gras, cum ar fi heringul sau macroul, în aceeaşi perioadă de 48 de ore.

    Studiul cercetătorilor olandezi a fost publicat în jurnalul JAMA Oncology.

    20 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Institutul de tehnologie din Zurich, Elveţia, au dezvoltat prima reţea de gene care poate fi operată cu ajutorul undelor cerebrale. În funcţie de gândurile utilizatorului, se pot produce diferite cantităţi dintr-o moleculă dorită.
    Cercetătorii de la Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie din Ulsan, Coreea de Sud, au dezvoltat o lentilă de contact capabilă să controleze diabetul zaharat.
    Agenţia americană de cercetare în domeniul apărării doreşte să creeze echipamente electronice militare care se dizolvă sau care dispar în mediul ambiant.
    Virusul răcelii se multiplică mai bine la temperaturile reci din interiorul nasului, decât la temperatura de bază a corpului, cea din plămâni. Această descoperire confirmă părerea că este mai uşor de căpătat o răceală iarna.
    Practicarea respiraţiei yoghine are efect asupra dinamicii lichidului cefalorahidian al unei persoane şi asupra sănătăţii sistemului nervos central, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Oregon Health & Science University, Statele Unite.
    Cum in ultimii 25 de ani nu s-a inregistrat nici un progres in tratamentul cancerului pancreatic, cercetatorii au luat in calcul o serie de terapii alternative. Astfel s-a ajuns la utilizarea unei bacterii periculoase care a fost modificata in acest scop.