Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Zeci de ouă de dinozaur descoperite în China

    Muncitorii în construcţii din provincia Guangdong, sudul Chinei, care lucrau la un drum în oraşul Heyuan, au descoperit 43 de ouă de dinozaur fosilizate, dintre care 19 erau intacte. Cel mai mare avea mai mult de 7 cm în diametru.



    Ouă de dinozaur.


    Mii de fragmente de ouă de dinozauri au fost descoperite în jurul oraşului Heyuan începând cu anii 1990, oraşul câștigând porecla "Hometown of the Dinosaur in China". Muzeul Heyuan a fost nominalizat în Guinness în 2004, pentru ouăle de dinozaur deţinute, în număr de 10008, cea mai mare colecţie din lume.

    Formaţiunile de gresie roşie comune în zonă face ca ouăle fosilizate să fie atât de comune.

    Descoperirea din această lună este prima în centrul oraşului. Ouăle vor fi analizate pentru a determina specia de dinozaur căreia îi aparţin.

    24 APRILIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a început analiza unor particule cosmice misterioase pe care le-au descoperit în piramida egipteană Bent şi care ar putea arăta cum au fost create piramidele în urmă cu 4600 de ani.
    Schimbările în temperatura aerului şi în precipitaţiile din timpul iernii în ultimele cinci decenii au afectat calendarul, durata şi grosimea gheţii ce se formează pe lacurile din regiunea arctică.
    Oameni de ştiinţă de la mai multe instituţii franceze au descoperit un sistem hidrografic subteran, cu ajutorul imagisticii prin satelit. Se confirmă că în urmă cu aproximativ 5000 ani, Sahara era un loc extrem de viu.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea California, Berkeley, Statele Unite, au descoperit resturi de plante de apă dulce şi de animale îngropate în câmpiile aride ale deşertului Atacama din Chile, sugerând că inima acestui peisaj super-uscat a fost cândva luxuriantă.
    Doi pui de lei de peşteră, vechi de 10000 de ani, au fost găsiţi în permafrostul din Republica Sakha din Siberia într-o stare de conservare foarte bună şi vor fi prezentaţi publicului în luna noiembrie 2015 de către Academia de Ştiinţe din Yakuţia.
    Un schelet bine conservat al unui dinozaur, care se pare că a trăit acum 120 de milioane de ani, a fost descoperit în site-ul Shestakovsky din regiunea Kemerovo, Siberia.