Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    A fost descoperită o proteină capabilă să prevină diabetul şi obezitatea

    Cercetătorii de la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, au reuşit să oprească dezvoltarea obezităţii şi a diabetului de tip 2 la animale de laborator, folosind două tratamente diferite, bazate pe o bacterie numită "Akkermansia muciniphila".



    A fost descoperită o proteină capabilă să prevină diabetul şi obezitatea.


    Bacteria Akkermansia muciniphila este prezentă numai în intestine vertebrate şi se demonstrase anterior că această bacterie, utilizată vie, poate juca un rol cheie împotriva obezităţii şi a diabetului de tip 2.

    Dar noile cercetări au arătat că bacteria pasteurizată la 70° C, este capabilă atât să oprească dezvoltarea ambelor boli, dar să le şi prevină.

    Cercetătorii au descoperit că proteina Amuc 1100 prezentă pe membrana exterioară a bacteriei, rămâne activă chiar şi după ce a fost pasteurizată.

    Descoperirea este un progres major pentru că proteina are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar.

    Aceasta blochează trecerea toxinelor în sânge şi întăreşte sistemul imunitar al intestinului oferind o speranţă terapeutică pentru alte boli, cum ar fi inflamaţia intestinală observată în cazuri de stres, alcoolism, boli de ficat sau cancer.

    În cazul în care testele se vor dovedi pozitive la oameni, descoperirile vor deschide calea nu numai pentru medicamente împotriva obezităţii şi a diabetului de tip 2, dar şi împotriva bolilor cardiovasculare sau a inflamaţiei intestinale.

    6 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Bisfenolul A, întâlnit pe etichetele multor produse de consum sub prescurtarea BPA, este un perturbator endocrin care acţionează în principal asupra receptorilor de estrogen. In urma unui nou studiu, s-a ajuns la concluzia că ar putea influienţa mai multe tipuri de receptori hormonali.
    Cercetătorii de la Institutul de Chimie Organică Vorozhtsov încearcă să elaboreze un medicament pentru Parkinson utilizând o substanţă derivată din terebentină. Dacă studile clinice vor decurge bine, medicamentul ar putea fi disponibil pentru utilizare în câţiva ani.
    Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe din Slovacia au descoperit că lăptişorul de matcă are molecule speciale care accelerează vindecarea rănilor, ajutând anumite celule ale pielii să se reorganizeze şi să se închidă peste o rană.
    Cercetătorii de la Universitatea din Houston au dezvoltat o modalitate de a ucide bacteriile în câteva secunde prin utilizarea de nanodiscuri de aur şi de lumină.
    Un studiu efectuat la Universitatea Duke din Statele Unite sugerează că a fi situat în partea de jos a piramidei sociale afectează în mod direct sistemul imunitar crescând riscul de boli de inimă, diabet şi sănătate mintală.
    Noi cercetări arată că ghimbirul pare a compensa efectele negative ale ardeiului iute, şi dacă sunt folosiţi împreună, cei doi compuşi ar putea inhiba dezvoltarea cancerului.