Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Activitate asemănătoare creierului găsită în sistemul imunitar uman

    Cercetările oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Canberra din Australia (ANU) au condus la descoperirea unei activităţi asemănătoare creierului în sistemul imunitar uman, într-un proces care ar putea duce la tratamente mai bune pentru bolile autoimune.



    Activarea celulei B pentru a produce anticorpi.


    Cercetătorii au fost, pentru prima dată, în măsură să confirme că celulele imune umane conţin particule care au neurotransmiţători, inclusiv dopamină, despre care se credea anterior că sunt prezenţi doar în creier.

    Se consideră că neurotransmiţătorii sunt o posibilă ţintă pentru a accelera sau a încetini răspunsul imun al organismului, în funcţie de boală.

    Echipa a luat în considerare mai mult de 200 de probe de ţesut de la copiii care au suferit recent o operaţie de scoatere a amigdalelor, analizând transferul de dopamină de la celulele T la celulele B prin intermediul unei interacţiuni sinaptice.

    Neuronii se bazează pe interacţiuni sinaptice şi neurotransmiţători, cum ar fi dopamina, care sunt molecule mici transmise prin sinapse pentru a furniza semnale de la o celulă la alta.

    Ca şi neuronii, celulele T specializate transferă dopamina, un neurotransmiţător, către celulele B pentru ca acestea să producă anticorpi care pot ajuta la eliminarea unei infecţii.

    Corpul uman a dezvoltat o formă avansată de protecţie împotriva bacteriilor, a viruşilor şi a altor organisme străine care se bazează pe sistemul imunitar.

    Răspunsurile imune sunt esenţiale pentru recunoasterea şi apărarea impotriva substanţelor dăunătoare pentru individ.

    4 MAI 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii au ajuns la concluzia că nouă din zece tipuri de cancer sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi fumatul, arsurile solare şi obezitatea.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Vizionarea prea mult a emisiunilor la televizor la vârsta de 2 ani conduce la obiceiuri alimentare proaste în perioada adolescenţei şi performanţe slabe la şcoală, spun cercetătorii de la Şcoala de Psihoeducaţie a Universităţii din Montreal, Canada.
    Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au stabilit că alcoolul poate duce la cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi de sân la femei.
    Curcumina, substanţa ce se găseşte în turmeric, componentă a cunoscutului condiment indian curry, ar putea, conform unui recent studiu, să alunge amintirile rele şi teama.
    Cercetătorii de la University of Leicester au descoperit că tămâia are proprietatea de a distruge celulele canceroase in cancerul ovarian.