Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Privitul în exces la televizor la vârsta de 2 ani afectează sănătatea de mai târziu

    Vizionarea prea mult a emisiunilor la televizor la vârsta de 2 ani conduce la obiceiuri alimentare proaste în perioada adolescenţei şi performanţe slabe la şcoală, spun cercetătorii de la Şcoala de Psihoeducaţie a Universităţii din Montreal, Canada.



    Copii privind la televizor.


    Cercetătorii au analizat copii născuţi între primăvara lui 1997 şi 1998, înainte de apariţia telefoanelor inteligente şi tabletelor şi înainte de a fi publicate ghiduri TV de vizionare pediatrică.

    Copiii au crescut cu televizorul considerat inofensiv, ceea cea făcut ca studiul să fie natural, fără interferenţe externe.

    Privitul la televizor este un comportament sedentar, mental şi fizic, deoarece nu necesită efort susţinut.

    Atunci când copiii mici urmăresc prea mult timp programele la televizor, ei sunt încurajaţi implicit să fie sedentari şi să prefere activităţi fără efort la o vârstă fragedă.

    Cercetătorii au descoperit că fiecare creştere cu o oră a vizionării programelor TV de către copiii mici de 2 ani a dus la o creştere de 8% a obiceiurilor alimentare proaste la vârsta de 13 ani, adolescenţii consumând mai mulţi cartofi prăjiţi, preparate din carne şi hrană rece, pâine albă, băuturi răcoritoare şi dietetice, băuturi aromate cu fructe, băuturi sportive, băuturi energizante, gustări sărate sau dulci şi deserturi.

    TV-ul timpuriu a dus, de asemenea, la mai puţină mâncare la micul dejun în zilele şcolare (cu 10%) şi la un timp mai mare de vizionare TV la vârsta de 13 ani.

    Creşterea privitului la TV cu o oră a dus de asemenea la un indice de masă corporală mai mare cu 10% şi la un efort scăzut la şcoală în primul an al liceului, afectând în cele din urmă performanţa.

    14 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au stabilit că alcoolul poate duce la cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi de sân la femei.
    Curcumina, substanţa ce se găseşte în turmeric, componentă a cunoscutului condiment indian curry, ar putea, conform unui recent studiu, să alunge amintirile rele şi teama.
    Cercetătorii de la University of Leicester au descoperit că tămâia are proprietatea de a distruge celulele canceroase in cancerul ovarian.
    Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat un test simplu de urină care citeste semnalele de la o tumoare care creşte, pentru a detecta boala canceroasă. Această metodă a fost folosită pentru detectarea bolilor infecţioase, iar acum, noua tehnologie permite detectarea bolilor netransmisibile în acelaşi mod.
    Stimulatoarele cardiace, pompele de insulină şi alte dispozitive folosite în spitale au probleme de securitate care le fac vulnerabile la atacuri, conform cu două studii separate.
    Acizii grasi omega-3 ar putea preveni schizofrenia la oamenii care prezintă un risc crescut de a dezvolta această maladie.