Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Alergiile pot creşte riscul de depresie şi anxietate la copii

    Copiii care dezvoltă alergii ar putea fi receptivi la mai multe probleme mai târziu în viaţă, potrivit unui nou studiu.



    Anxietate.


    Cercetările efectuate la Spitalul de Copii Mercy, în Kansas City, Missouri, Statele Unite, arată că, cu cât un copil dobândeşte mai multe alergii, probabilitatea de probleme de comportament, cum ar fi anxietatea sau depresiea, creşte.

    Rinita alergică are cea mai puternică asociere cu anxietatea anormală, depresie, sau comportamente interiorizate, în comparaţie cu alte boli alergice.

    Echipa de cercetători a constatat că copiii care au avut simptome asociate cu o alergie la vârsta de patru ani au o şansă mai mare de a dezvolta anxietate sau depresie atunci când au şapte ani.

    Acest studiu nu poate dovedi legătura de cauzalitate. Descrie doar o asociere semnificativă între aceste tulburări.

    Studiile anterioare au arătat o legătură între alergii şi tulburări de anxietate, cum ar fi atacurile de panică sau tulburările de anxietate generalizată.

    Bolile alergice ar putea declanşa, de asemenea, comportamente sau emoţii dezadaptative.

    Cu toate acestea, alte studii au arătat că remediile utilizate pentru a trata alergiile ar putea avea, de asemenea, un efect negativ, determinând producerea de substanţe care controlează alte părţi ale creierului, folosite pentru a controla emoţiile.

    14 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Noi cercetări sugerează că scăderea capacităţii de a identifica anumite mirosuri poate semnala un stadiu precoce al bolii Alzheimer şi declinul cognitiv viitor.
    Oamenii de ştiinţă de la University of Nottingham's School of Life Sciences au descoperit mecanismul de divizare rapidă a celulelor parazitului malariei, o descoperire care ar putea duce la noi tratamente pentru această maladie.
    Un trib izolat în jungla amazoniană a Venezuelei, pare a fi rezistent la antibioticele moderne, chiar dacă membrii săi au evitat orice contact cu lumea din afară.
    Persoanele care consumă apă cu niveluri mai ridicate de litiu par să aibă un risc mai scăzut de a dezvolta demenţă.
    Oamenii de ştiinţă chinezi de la Qinghai Everest Cordyceps Pharmaceutical au dezvoltat un substitut la o ciupercă rară tibetană, Ophiocordyceps sinensis, cunoscută pentru proprietăţile sale anti-cancerigene, dar şi afrodisiace, fiind numită şi Viagra de Himalaya.
    Cercetatorii de la Universitatea Newcastle, Marea Britanie, incearca sa obtina un nou tratament pentru sinuzita cronica. Ei folosesc o enzima produsa de o bacterie ce traieste pe suprafata marii.