Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Argila folosită de aborigenii din Canada, un antibiotic remarcabil

    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din British Columbia arată că vechea argilă folosită de aborigenii din Canada timp de secole ar putea fi cheia în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.



    Munte de argilă.


    Cercetările au constatat că argila a distrus 16 tulpini de bacterii ESKAPE din probele luate din spitale şi din instalaţiile de tratare a deşeurilor.

    Bacteriile ESKAPE, care includ Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Acinetobacter baumannii, Pseudomonas aeruginosa şi specii Enterobacter, provoacă majoritatea infecţiilor în spitale.

    Ele sunt în general netratabile şi contribuie la creşterea mortalităţii în unităţile spitaliceşti.

    După 50 de ani de utilizare abuzivă a antibioticelor, substanţele medicamentoase străvechi şi alţi agenţi pe bază de minerale naturale pot oferi noi arme în lupta împotriva agenţilor patogeni deveniţi rezistenţi la medicamente.

    Argila provine dintr-un depozit de 400 milioane kilograme situat pe un teritoriu tradiţional al Heiltsuk First Nation, aproape de Bella Bella, pe Coasta Centrală din Columbia Britanică.

    Ea s-a format aproape de sfârşitul ultimei ere glaciare, în urmă cu aproximativ 10000 de ani.

    Populaţia Heiltsuk a folosit argila pentru proprietăţile sale de vindecare de multe sute de ani.

    Ea era utilizată pentru a trata boli, cum ar fi artrite, nevrite, colite ulcerative, ulcere duodenale şi flebite, precum şi iritaţii ale pielii şi arsuri.

    Deşi nu au fost raportate efecte secundare toxice ale argilei, cercetătorii au declarat că următorul pas vor fi studiile clinice şi testele de toxicitate.

    6 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu care a folosit date de la Australian Schizophrenia Research Bank şi a analizat 153 de scanări ale creierului, a legat o anumită circumvoluţiune, de halucinaţiile din schizofrenie.
    Conform unui nou studiu, activităţile în care adulţii captează atenţia copiilor preşcolari cu autism, fie arătând spre jucării, fie folosind alte gesturi pentru a le direcţiona atenţia, duce la o creştere pe termen lung a capacităţii lor de exprimare.
    Un studiu efectuat de Texas Tech University şi University of Nevada indică faptul că înşelarea partenerului ar putea fi o moştenire de familie.
    Cercetători de la University of California Irvine şi University of California San Diego au dezvoltat o tehnică de editare genetică pentru a crea o nouă tulpină de ţânţari care pot răspândi gene care să blocheze malaria într-o populaţie mai mare prin procreare şi astfel să elimine boala.
    Cercetătorii de la Stanford University au identificat genele care permit unei plante, pe cale de dispariţie din Himalaya, să producă o substanţă chimică vitală pentru fabricarea unui medicament utilizat în chimioterapie şi le-au introdus într-o plantă de laborator care a produs aceeaşi substanţă activă.
    Cercetatori si studenti de la Massachusetts Institute of Technology incearca sa foloseasca lumina Soarelui pentru a steriliza echipamentele medicale in punctele de prim-ajutor, care nu au acces la sursele de energie obisnuite: electricitate, combustibili.