Ştiri şi informaţii din toată lumea. 28 aprilie 2024

    Ştiinţa şi sănătatea

    Persoanele care dorm insuficient sunt susceptibile de a fi supraponderale sau obeze, şi de a avea condiţii de sănătate metabolice mai sărace, potrivit unui recent studiu efectuat în Marea Britanie. »
    Experţii în marketing de la Washington State University, SUA şi de la Universitatea din St. Gallen, Elveţia, au făcut un studiu pentru a afla care mirosuri sunt mai eficiente pentru a predispune consumatorii la cumpărături. »
    Conform unui nou studiu, chiar dacă nu fumaţi, fumatul pasiv (inhalarea fumului de ţigară de la o altă persoană care fumează) vă afectează creierul similar unui fumător. Un motiv în plus să vă feriţi de inhalarea fumului de țigară în maşini, restaurante sau alte spaţii închise. »
    Persoanele care suferă de depresie sunt mult mai aproape de a avea peste ani boala Parkinson, conform unui studiu realizat de cercetătorii suedezi de la Umeå University. »
    Un neurochirurg polonez a fost foarte surprins când, în plină operaţie pe creier, pacienta s-a trezit şi a întrebat dacă totul merge bine. »
    Un grup de cercetători de la mai multe instituţii au descoperit că fumatul lasă un "dosar arheologic", al sutelor de mutaţii pe care le provoacă ADN-ului. »
    Persoanele care consumă apă cu niveluri mai ridicate de litiu par să aibă un risc mai scăzut de a dezvolta demenţă. »
    O descoperire a cercetătorilor de la Weill Cornell Medical College din Qatar ar putea duce la un test rapid de screening non-invaziv pentru diabet, permiţând persoanelor care nu ştiu că au boala, un acces mai rapid la tratament. »
    Studenţii in inginerie de la Indian Institute of Technology din Chennai, India, au dezvoltat un algoritm care poate ajuta la depistarea precoce a sclerozei multiple, o boala cronică a sistemului nervos. »
    Un recent studiu realizat la Cancer Research UK dă o imagine cuprinzătoare asupra evenimentelor genetice care cauzează cancer de sân. »
    Cercetătorii de la Universitatea California, San Diego, au dezvoltat un nou medicament care poate fi pus direct în ochi printr-un picurător pentru a micşora şi a dizolva cataracta, principala cauză de orbire la om. »
    Copiii care dezvoltă alergii ar putea fi receptivi la mai multe probleme mai târziu în viaţă, potrivit unui nou studiu. »
    Cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine au descoperit că doar douăzeci de minute de exerciţii fizice moderate au redus semnificativ markerii de inflamaţie din organism. »
    Cercetătorii de la Universitatea Nanjing din China au descoperit prima penicilină împotriva virusurilor, o moleculă care în mod natural se găseşte într-o plantă numită, popular, caprifoi. »
    Cercetătorii australieni de la Menzies Institute for Medical Research al Universităţii Tasmania au descoperit că vârsta la care apar primele simptome ale sclerozei multiple este puternic legată de latitudine. »
    Patru din cinci pacienţi cu cancer de sânge, care mai aveau două până la cinci luni de trăit, au răspuns pozitiv şi mai mult de jumătate au rămas fără simptome, după tratamentul cu celule modificate. »
    Un nou studiu efectuat de cercetători de la Centrul de Diabet din Universitatea din California, San Francisco şi de la Centrul Medical al Universitaţii din Washington arată că celulele imune din creier pot declanşa supraalimentarea şi creşterea în greutate ca răspuns la dietele bogate în grăsimi. »
    Un grup de cercetători de la Universitatea Rutgers-New Brunswick din Statele Unite afirmă că spălarea mâinilor cu apă caldă nu ucide mai mulţi germeni decât spălarea cu apă neîncălzită. »
    Cercetătorii de la University College London au descoperit că copiii cu ore de culcare neregulate sunt mult mai susceptibili de a avea probleme de comportament. Orele de culcare neregulate perturbă ritmul natural al corpului, subminând maturizarea creierului şi capacitatea de reglementare a comportamentului. »
    În urma celui mai mare studiu efectuat până în prezent, s-a constatat că administrarea de suplimente cu vitamina B12 şi acid folic nu pare să micşoreze riscul de a dezvolta demenţa la persoanele sănătoase. »
    Cercetători de la University of California Irvine şi University of California San Diego au dezvoltat o tehnică de editare genetică pentru a crea o nouă tulpină de ţânţari care pot răspândi gene care să blocheze malaria într-o populaţie mai mare prin procreare şi astfel să elimine boala. »
    Cercetătorii americani au produs un mini-creier uman în laborator, o realizare care ar putea avansa cercetările în domeniul bolilor neurologice. »
    Înotul, ciclismul, tenisul şi aerobicul sunt sporturi care oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât alergarea şi fotbalul, afirmă un studiu al Universităţii din Sydney, Australia. »
    Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat un test simplu de urină care citeste semnalele de la o tumoare care creşte, pentru a detecta boala canceroasă. Această metodă a fost folosită pentru detectarea bolilor infecţioase, iar acum, noua tehnologie permite detectarea bolilor netransmisibile în acelaşi mod. »
    Cercetătorii de la Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie din Ulsan, Coreea de Sud, au dezvoltat o lentilă de contact capabilă să controleze diabetul zaharat. »
    Cercetătorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au descoperit că lipsa de oxigen în celulele tumorale favorizează creşterea cancerului, pe când un aport crescut de oxigen face ca aceste celule să fie mai puţin sensibile la proliferare. »
    Un nou studiu sugerează că un tip de acid gras omega 3 oferă persoanelor care sunt obeze sau au o dietă săracă şansa de a evita leziuni hepatice grave. »
    Oamenii de ştiinţă germani de la Hanover Medical College au testat o cască specială din silicon care să răcească scalpul, pentru a reduce căderea părului la pacienţii cu cancer care trec prin chimioterapie. »
    Performanţele cognitive ale adolescenților care merg pe jos la şcoală mai mult de 15 minute sunt mai bune decât ale celor care stau aproape şi merg mai puţin, sau al celor care merg cu maşina. »
    Un studiu al cercetatorilor de la University of California, Los Angeles School of Medicine arata ca o dieta bazata constant pe un nivel ridicat de fructoza incetineste creierul, impiedica memorarea si invatarea. Intr-o prima faza, acizii grasi omega 3 pot contracara perturbarile. »
    O echipă de cercetători de la Institut de Recherche Expérimentale et Clinique al Universităţii catolice din Louvain a identificat modul în care se formează metastazele şi cum s-ar putea evita apariţia lor. Ei au identificat compuşi care ar putea să fie folosiţi pentru a preveni apariţia de metastaze la pacienţii cu tumori maligne. »
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich. »
    Noi cercetări făcute la University of Texas au arătat că un extract obţinut din ciupercile japoneze shiitake ar putea deţine cheia pentru distrugerea virusul uman papilloma care cauzează cancer şi ar poate juca un rol în prevenirea acestei boli. »
    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din British Columbia arată că vechea argilă folosită de aborigenii din Canada timp de secole ar putea fi cheia în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. »






    O expresie fundamentală a afecțiunii pentru întărirea și menținerea legăturilor, sărutul pe gură eliberează testosteron, principalul hormon responsabil pentru libidoul și atracția sexuală. Sărutul reduce anxietatea și oferă o serie de beneficii importante pentru sănătate, fie că sunt fizice sau emoționale. »

    TE-AR MAI PUTEA INTERESA: