Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Compușii de hamei au acțiune antivirală

    Amărăciunea berii, atât de apreciată de oameni, pare sa fie potrivită și pentru lupta împotriva microorganismelor; cel puțin așa spun oamenii de știință, care au găsit substanțe cu acțiune antivirală în floarea de hamei (Humulus lupulus L.), plantă folosită la fabricarea berii.



    Con de hamei (Humulus Lupulus). Foto: Lucky Starr/ Wikipedia


    Este pentru prima dată când a fost demonstrată o activitate antivirală a hameiului împotriva virusurilor tropicali, afirmă cercetătorii de la Universitatea Sao Paulo din Brazilia.

    Rezultatele cercetărilor arată că toți constituenții bioactivi ai hameiului, în special acizii alfa și beta (responsabili de amărăciunea berii), au acțiune asupra virusulor, fără a prezenta toxicitate.

    Un studiu recent publicat confirmă faptul că virusurile provoacă epidemii care afectează zeci de țări, care raportează milioane de cazuri suspectate sau confirmate de boală.

    6 APRILIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Peste un milion de persoane mor în fiecare an din cauza expunerii pe termen scurt la niveluri ridicate de poluare a aerului, Asia reprezentând aproape două treimi dintre toate decesele.
    Fumatul de canabis crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, conform unui studiu susținut de National Institutes of Health, din Statele Unite.
    Institutul Internațional de Cercetare a Orezului a anunțat că a descoperit genele responsabile pentru indicele glicemic scăzut și ultra-scăzut în orez.
    Oamenii de știință de la Cambridge au descoperit modul în care postul ajută la reducerea inflamației – un efect secundar potențial dăunător al sistemului imunitar al organismului, care stă la baza unui număr de boli cronice.
    Cercetătorii brazilieni au constatat un set de modificări moleculare prezente în creierul și sângele persoanelor care s-au sinucis.
    Cercetătorii de la National Institutes of Health au descoperit o supraactivare în multe regiuni ale creierului, inclusiv în lobii frontali și parietali și amigdala, la copiii cu tulburări de anxietate.