Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Consumul de brânză nu creşte nivelul colesterolului

    Consumul de brânză nu ridica nivelul colesterolului unei persoane şi ar putea ajuta la pierderea în greutate, conform unui nou studiu efectuat în Irlanda.



    Consumul de brânză nu creşte nivelul colesterolului.


    Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au mâncat multă brânză nu au un nivel de colesterol mai mare decât cei care nu au consumat.

    Studiul a fost făcut pe un lot de 1500 de adulţi, care au păstrat un jurnal alimentar timp de patru zile şi au consemnat cât de multe produse lactate au consumat.

    Probele de sânge au fost apoi analizate pentru nivelurile de colesterol şi alte probleme metabolice. Oamenii de ştiinţă au constatat că adulţii cu un indice de masă corporală mai mică au mâncat mai multe produse lactate.

    De regulă se sugerează că un consum de alimente bogate în grăsimi saturate creşte riscul de colesterol ridicat şi de atacuri de inimă.

    Acest lucru este adesea cauzat de o dietă nesănătoasă sau la persoane care au antecedente familiale de accident vascular cerebral sau boli de inimă.

    Cu toate acestea, scăderea tensiunii arteriale a fost asociată cu consumul de brânză mai mult decât cu alte produse, cum ar fi iaurtul şi laptele.

    Se pare că produsele alimentare luate individual nu reflectă impactul adevărat al dietei. Ceea ce contează este modelul general în care sunt consumate toate alimentele.

    15 DECEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea din Idaho, Statele Unite, încearcă să dezvolte o modalitate de a izola elementele chimice prezente în bere, care ar putea vindeca anumite boli.
    Cercetătorii de la Plant & Food Research din Noua Zeelandă au identificat compuşi prezenţi în morcovi şi pătrunjel care ar putea creşte eficienţa tratamentelor de chimioterapie.
    Un nou studiu arată că un grup de medicamente utilizate pe scară largă ca analgezice, pot creşte riscul de a avea atac de cord.
    Cercetătorii de la University of Rochester Medical Center au ajuns la concluzia că acumularea de cupru în creier este unul dintre factorii de mediu principali care declanşează şi favorizează evoluţia bolii Alzheimer, prin împiedicarea curăţării celulare şi accelerarea acumulării de proteine toxice.
    Sindromul oboselii cronice nu este o boală psihologică, ci biologică, afirmă un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell din Statele Unite.
    Melatonina, în ciuda efectului său antioxidant și de reglare a somnului, poate agrava inflamația intestinală, în funcție de setul de bacterii care trăiesc în corpul uman, în special în intestinul gazdei.