Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Un ingredient din bere ar putea lupta cu cancerul

    Cercetătorii de la Universitatea din Idaho, Statele Unite, încearcă să dezvolte o modalitate de a izola elementele chimice prezente în bere, care ar putea vindeca anumite boli.



    Hamei.


    Humulona şi lupulona, sunt principii amare care se găsesc în hamei, planta care conferă băuturii gustul său amar specific.

    Ca medicamente, ar putea fi folosite împotriva cancerului, prin distrugerea celulelor canceroase.

    Se consideră de asemenea că ar putea bloca bolile inflamatorii şi răspândirea bacteriilor.

    Cercetări anterioare au arătat că humulona poate preveni instalarea virozelor respiratorii specifice sezonului rece.

    Oamenii de ştiinţă caută o modalitate de a extrage din hamei substanţele utile, dar sunt interesaţi şi de producerea lor în laborator.

    Cantitatea din aceste substanţe în bere este extrem de mică şi aceste rezultate ale cercetării nu sunt o scuză pentru a bea mai mult.

    13 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Plant & Food Research din Noua Zeelandă au identificat compuşi prezenţi în morcovi şi pătrunjel care ar putea creşte eficienţa tratamentelor de chimioterapie.
    Un nou studiu arată că un grup de medicamente utilizate pe scară largă ca analgezice, pot creşte riscul de a avea atac de cord.
    Cercetătorii de la University of Rochester Medical Center au ajuns la concluzia că acumularea de cupru în creier este unul dintre factorii de mediu principali care declanşează şi favorizează evoluţia bolii Alzheimer, prin împiedicarea curăţării celulare şi accelerarea acumulării de proteine toxice.
    Sindromul oboselii cronice nu este o boală psihologică, ci biologică, afirmă un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell din Statele Unite.
    Melatonina, în ciuda efectului său antioxidant și de reglare a somnului, poate agrava inflamația intestinală, în funcție de setul de bacterii care trăiesc în corpul uman, în special în intestinul gazdei.
    O analiză a datelor dintr-un studiu clinic internațional sugerează că aspirina zilnică în doze mici crește riscul de anemie la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste cu aproximativ 20%.