Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Consumul de melatonină ajută la arderea caloriilor şi stoparea îngrăşării

    O echipă de cercetători de la Universitatea din Granada, Spitalul La Paz-Carlos III din Madrid şi Health Science Center al Universităţii din Texas, Statele Unite, a descoperit un nou mecanism molecular responsabil de efectele antiobezitate ale administrării de melatonină, un hormon secretat în timpul întunericului nopţii de glanda pineală.



    Supliment de melatonină.


    Pentru a realiza această cercetare, unui grup de animale diabetice obeze i s-a administrat melatonină.

    Rezultatele au fost surprinzătoare, deoarece animalele tratate cu melatonina au prezentat o creştere a ţesutul adipos brun, şi-au îmbunătăţit activitatea termogenică a corpului prin creşterea nivelurilor de expresie ale proteinei UCP1-mitocondrial, thermogenică, care este responsabilă pentru arderea caloriilor şi pierderea în greutate şi, în acelaşi timp, au prezentat o scădere de ţesut adipos alb, central sau visceral.

    Studii anterioare făcute de diferite grupuri ştiinţifice internaţionale au demonstrat deja că melatonina este un antioxidant puternic, antiinflamator şi obesogenic.

    În ceea ce priveşte efectul anti-obezitate, acesta se realizează prin două mecanisme termogene în două ţinte sau ţesuturi: transformă grăsimile subcutanate albe în grăsime bej şi creşte atât cantitatea, cât şi activitatea termogenică a grăsimilor brune.

    8 DECEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Este posibil ca cei care suferă de boala Alzheimer să nu-şi fi pierdut amintirile, ci doar să aibă dificultăţi la accesarea lor, şi un posibil tratament le-ar putea face din nou accesibile.
    Oamenii de ştiinţă de la Gurdon Institute din Cambridge au dat naştere la forme primitive de spermă artificială şi ovule din celule stem, într-o performanţă medicală care ar putea schimba înţelegerea bolilor legate de vârstă şi a problemelor de fertilitate.
    Dacă, până acum, schizofrenia a fost legată de factori de mediu şi genetici, un nou studiu realizat la Şcoala de Medicină Veterinară a Universităţii din Pennsylvania, leagă o cincime din cazurile temutei maladii, de infectarea cu Toxoplasma gondii, un parazit transmis prin sol, carne insuficient gătită şi fecale de pisică.
    Cercetătorii de la Appalachian State University Human Performance Laboratory, Statele Unite, au descoperit că planta Rhodiola rosea protejează alergătorii de maraton împotriva infecţiei virale.
    Un compus găsit în alimente comune, cum ar fi strugurii roşii şi arahide, poate ajuta la prevenirea declinului memoriei legat de vârstă.
    Conform cercetărilor făcute de oamenii de ştiinţă de la Harvard School of Public Health, bolnavii în stadii incipiente ale sclerozei multiple ar putea să stopeze evoluţia bolii printr-un aport crescut de vitamina D.