Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Două statui faraonice descoperite lângă templul lui Ramses al II-lea în Egipt

    Resturile unor statui ce ar putea fi ale faraonilor din dinastia a nouăsprezecea (secolul al XIII-lea î.e.n.) au fost descoperite într-o groapă din apropierea templului lui Ramses al II-lea, la periferia oraşului Cairo, din Egipt.



    Statuia lui Ramses al II-lea.


    Descoperirea a fost făcută de către o echipă de arheologi egipteni şi germani la Matareya, o suburbie populară la nord-est de Cairo, construită pe situl antic al templului solar din Heliopolis.

    Unele dintre rămăşiţele găsite sunt ale unei statui de opt metri lungime, sculptate din cuarț, negravată şi care, probabil, îl reprezintă pe faraonul Ramses al II-lea.

    Printre rămăşiţele celeilalte statui se află un bust de 80 cm al faraonului Seti al II-lea sculptat pe o piatră de calcar.

    Situl Heliopolis a fost deteriorat în perioada greco-romană, când cea mai mare parte dintre obeliscuri şi coloşi au fost transportaţi la Alexandria sau în Europa. Apoi, după cucerirea musulmană, pietrele sale au fost folosite pentru a construi oraşul Cairo.

    13 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatorii de la Instituto Nacional de Antropología e Historia din Mexic au descoperit o adevarata colectie de imagini sapate in piatra in desertul alb Coahuila. Aceste petroglife sunt legate si de alte descoperiri arheologice din zona, varfuri de sageti sau obiecte din piatra.
    Antropologii au găsit cea mai veche gravură din istoria omenirii pe o cochilie de moluscă fosilizată, datând de aproximativ 500000 de ani. Descoperirea vine în urma unui control asupra a 166 cochilii de midii de apă dulce descoperite la Trinil, pe malurile râului Bengawan Solo, în Java de Est.
    Ministerul Culturii din Peru anunta ca arheologii de la Universitatea din Varsovia, care lucrau in situl El Castillo, in provincia Huarmey, regiunea Ancash, au descoperit un mormant intact al unei femei de rang inalt, probabil o regina, din epoca preincasa Wari.
    O serie de picturi rupestre preistorice au fost descoperite în Ţara Bascilor, nordul Spaniei, la o adâncime de 300 metri în peştera Atxurra, la 50 kilometri de Bilbao.
    Misiunea franco-egipteană ScanPyramids a detectat, folosind o tehnologie sofisticată, o cameră ascunsă în piramida lui Keops, în spatele faţadei de nord.
    Arheologii, lucrătorii rutieri şi sătenii au descoperit ceea ce pare a fi un site de înmormântare pre-Inca din pietre cioplite, cu proprietăţi unice.