Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Furnicile amenință Australia

    Parlamentarii federali din Australia examinează amenințarea furnicilor de foc invazive, care pot ucide oameni și animale și pot reprezenta un pericol mai mare pentru Australia decât iepurii, broaștele de trestie, vulpile, cămilele, câinii sălbatici și pisicile sălbatice la un loc.



    Furnicile de foc amenință Australia. Foto: Stephen Ausmus/Wikinews


    Aceste insecte agresive sunt originare din America de Sud și se crede că au intrat în Australia în containere de transport maritim. Au fost găsite pentru prima dată în Brisbane în 2001, dar probabil că nu fuseseră detectate în țară de ani de zile.

    O anchetă parlamentară efectuată de Comisia pentru afaceri rurale, regionale și transport din Canberra investighează impactul acestora asupra sănătății, agriculturii și mediului.

    Experții spun că furnicile de foc își extind teritoriul cu o rată de aproximativ 50 până la 80 de kilometri pe an în China și SUA.

    Numele de furnici de foc este folosit în Brazilia pentru a denumi un grup distinct de aproximativ 20 de specii de furnici aparținând genului Solenopsis.

    Furnicile de foc sunt cunoscute pentru obiceiurile lor agresive și înțepăturile dureroase.

    Accidentele care implică oameni și animale domestice sunt frecvente, având în vedere obiceiul unor specii de furnici de foc de a-și face cuiburile în peluze și pe marginea drumurilor în apropierea clădirilor rezidențiale.

    Asta pentru că sunt furnici omnivore, putând să se hrănească cu multe tipuri de plante, animale sau alimente domestice.

    Se pot întălni grupuri de astfel de furnici după ploi abundente, deoarece plutesc pe apă și se lipesc una de cealaltă dacă inundațiile le ajung la cuiburi.

    Ele sunt dăunătoare din punct de vedere economic datorită pagubelor pe care le provoacă în agricultură. Daunele pot fi cauzate de distrugerea semințelor germinate, a plantelor din pepiniere sau în dezvoltarea vegetativă avansată.

    21 MARTIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Peste un milion de persoane mor în fiecare an din cauza expunerii pe termen scurt la niveluri ridicate de poluare a aerului, Asia reprezentând aproape două treimi dintre toate decesele.
    Imaginați-vă un eveniment catastrofal care ar bloca lumina Soarelui, cum ar fi erupția unui vulcan mare sau chiar un război nuclear. O echipă internațională de cercetători afirmă că sunt necesare surse de hrană rezistente pentru a salva omenirea de foame în cazul unui astfel de eveniment, și că algele marine ar putea fi soluția.
    Filmul spune povestea fraților Luca și Ana care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor și se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică radical în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină, provocând panică.
    Cel mai longeviv eveniment de acest gen din România, Târgul de carte Gaudeamus, Bucureşti 2023, are loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2023, în Pavilionul Central al Complexului Romexpo.
    O poveste sensibilă, atent și estetic construită, despre o prietenie pasională care se întinde de-a lungul unui deceniu turbulent, marcat de revolte.
    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat.