Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Un nou dinozaur descoperit în Alaska ar putea revoluţiona istoria planetei

    Ugrunaaluk kuukpikensis, aşa cum a fost numit noul dinozaur, ar putea revoluţiona ştiinţa şi istoria planetei. Este o nouă specie de dinozaur descoperită în nordul statului american Alaska, de o echipă de cercetători de la Universitatea Alaska din Fairbanks şi de la departamentul de ştiinţele vieţii al Universităţii Florida.



    Ugrunaaluk.


    Fosilele din această nouă specie au fost descoperite într-un strat stâncos vechi de 69 milioane de ani.

    În ciuda frigului, cercetătorii au fost capabili să extragă mai mult de 6000 de piese. Cele mai multe fragmente aparţin unor pui care măsoară între unu şi trei metri.

    Această descoperire pune în discuţie ipoteza că dinozaurii nu au putut să supravieţuiască decât în medii tropicale.

    Ugrunaaluk kuukpikensis înseamnă "animal străvechi care paşte pe râul Colville" în limba eschimoşilor inupiat, care locuiesc în Alaska.

    Erbivor care a trăit în America de Nord, dar şi în Asia şi Europa, acum 100 până la 66 milioane de ani, dinozaurul ar fi putut ajunge la nouă metri lungime ca adult.

    Acest animal este o parte a familiei hadrosauride, cunoscuţi sub numele de "dinozauri cu cioc de raţă."

    7 AUGUST 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Mammoth Museum al North-Eastern Federal University din Yakutsk, Siberia, au început clonarea unor animale preistorice, în speranţa că permafrostul siberian le va oferi posibilitatea de a găsi probe de ADN nedeteriorate.
    Carbon Engineering, o companie canadiană, a captat dioxidul de carbon din aer şi l-a transformat în pelete stocabile.
    Zonă arctică de astăzi se pare că este cea de-a treia metamorfoză a unui continent vechi aflat în partea de sus a lumii.
    O specie nou descoperită de Tyrannosaur, grupul de dinozauri carnivori din care face parte cunoscutul T. rex, ar putea deţine cheia explicaţiei privind modul în care aceste creaturi au devenit dominante.
    O echipa de cercetatori de la Canadian Museum of Nature, in colaborare cu specialisti de la Dalhousie University si University of Manchester au descoperit in zona arctica din Canada, primele probe ale existentei camilei gigantice, astazi disparute, constand din 30 de fragmente dintr-un os al piciorului.
    Oamenii de stiinta de la University of New South Wales din Sydney, Monash University, University of Newcastle, au reusit sa reinvie genomul unei broaste disparute si sa il reactiveze printr-o tehnologie sofisticata de clonare, implantand nucleul unei celule moarte intr-un ou proaspat de la o alta specie de broasca.