Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Pământul a intrat într-o nouă epocă ca urmare a impactului uman

    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă coordonată de Universitatea Naţională din Australia a arătat că oamenii au modificat Pământul până la punctul în care planeta a intrat într-o nouă perioadă de timp geologic.



    Pământul.


    Oamenii de ştiinţă din Anthropocene Working Group sugerează că înregistrarea geologică va include acum straturi de produse specific umane, cum ar fi beton, materiale plastice şi urme de arme nucleare, şi că activitatea umană a lăsat o semnătură omniprezentă şi persistentă pe Pământ, fapt ce justifică recunoaşterea ca o nouă unitate de timp geologic.

    Perioada Jurasicului a fost cunoscută pentru dinozauri şi Holocenul este perioada în care civilizaţia umană s-a dezvoltat. Noua epocă, Anthropocenul, va fi marcată de impactul oamenilor pe planetă.

    Epoca Anthropocen va fi recunoscută de răspândirea unor materiale, cum ar fi aluminiu, beton, plastic şi material nuclear, precum şi de un nivel mai ridicat de gaze cu efect de seră, schimbări climatice, extincţii ale speciilor şi o remodelare a proceselor de sedimentare costieră.

    Studiul a subliniat necesitatea de a stabiliza climatul, precum şi de a reduce presiunea exercitată de om asupra biosferei.

    9 FEBRUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce ar putea fi o nouă specie de caracatiţă, o creatură înfricoşătoare, asemănatoare cu o fantomă din desene animate.
    Fosila unei specii dispărute de ornitorinc carnivor înarmat cu dinţi şi care măsura aproape un metru a fost descoperită în zona bogată în fosile Riversleigh World Heritage din Queensland, Australia, de cercetători de la UNSW School of Biological Earth and Environmental Sciences.
    Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au folosit datarea cu radiocarbon pe 28 de rechini de Groenlanda pentru a determina vârsta lor, şi au estimat că o femelă avea aproximativ 400 de ani.
    Cel puţin 441 de specii noi de animale şi plante au fost descoperite în ultimii ani în marea pădure tropicală neexplorată a Amazonului.
    Oasele fosilizate ale unui dinozaur considerat a fi cea mai mare creatură care a mers vreodată pe Pământ au fost descoperite în Argentina, în apropiere de localitatea La Flecha, Patagonia.
    Cercetatorii de la Universitatea Bristol au descoperit ca florile comunica cu albinele prin camp electric. Florile au modele, culori stralucitoare si parfumuri diferite, ce atrag insectele. Dar ele emit si un camp electric prin care comunica informatii.