Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un bolid de foc a traversat cerul Cataloniei

    O minge de lumină a traversat în viteza cerul provinciei spaniole Catalonia, marţi seara.



    Mingea de lumină ce a traversat cerul Cataloniei.


    Mingea, a cărei origine nu este deocamdată cunoscută, în nuanţe de verde şi portocaliu, a apărut la ora 7:22 şi a emis străluciri intermitente de lumină puternică, în timp ce se deplasa cu mare viteză.

    Fenomenul a fost surprins de camera unui astronom de la Observatorul AstroGirona, din Sant Antoni de Calonge, Girona.

    11 FEBRUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Două planete care orbitează în jurul unei stele asemănătoare Soarelui nostru ar putea susţine viaţa, potrivit unor noi cercetări.
    Pe 31 octombrie 2015, chiar în ziua de Halloween, un asteroid, cu un diametru de 400 metri, va trece prin apropierea Pământului, putând fi văzut cu ajutorul telescoapelor de către astronomii amatori.
    După GOCE, SMOS şi CryoSat care au furnizat informaţii noi cu privire la gravitaţia Pământului, umiditatea solului, salinitatea oceanului şi gheaţa, Swarm este dedicat identificării şi măsurării, foarte precise, a diferitelor semnale magnetice care provin din miezul Pământului, manta, crustă, oceane, ionosferă şi magnetosferă, care împreună formează câmpul magnetic din jurul Pământului.
    Ploaia de meteori Leonidele, va avea anul acesta maximul în noaptea de 17 noiembrie, când se speră că se vor putea vedea 10-20 meteori pe oră, deşi Luna Plină va străluci toată noaptea. Leonidele au început în 6 noiembrie şi se termină pe 21, cu un maximum în 16, 17 sau 18. Ele sunt resturile cometei Temple-Tuttle, ce a trecut la periheliu în 1998.
    Sonda Cassini a luat imagini cu o insulă pe Ligeia Mare, una dintre mările de metan şi etan de pe Titan, în timpul unei treceri pe lângă luna lui Saturn, dar aceasta dispăruse în momentul următoarei treceri.
    Fragmente dintr-o cometă au explodat peste sudul Spaniei luminând cerul ca o lună plină.