Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Un nou vaccin ar putea trata alergiile şi boala Alzheimer

    Un vaccin aflat în faza de testare s-a dovedit a fi nu numai capabil să trateze psoriazisul şi alergiile, dar şi să protejeze împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la universităţile Dundee şi Oxford din Marea Britanie.



    Un nou vaccin ar putea trata alergiile şi boala Alzheimer. Foto: John Keith / NIH


    Pentru a crea vaccinuri capabile să trateze mai multe boli cronice, cercetătorii au luat învelişul proteic al virusului mozaicului castraveţilor şi au încorporat o structură proteică derivată din vaccinul tetanic, cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar.

    Vaccinurile, care pot fi preventive şi terapeutice, au dat rezultate pozitive în modelele de psoriazis şi alergie la pisici şi au demonstrat că generează niveluri de anticorpi benefice în boala Alzheimer.

    Această tehnică funcţionează bine în laborator şi, s-ar putea să dea un vaccin mai eficient decât cele existente, pentru persoanele în vârstă.

    În prezent, anticorpii pentru tratamentul psoriazisului trebuie injectaţi cel puţin o dată pe lună pentru a continua să fie eficienţi şi sunt costisitori. Un nou vaccin ar oferi un tratament mult mai accesibil.

    9 NOIEMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un grup de oameni de ştiinţă de la Lomonosov Moscow State University au descoperit o nouă metodă de reparare a ADN-ului, care poate fi capabilă să prevenă şi să vindece boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson şi chiar să oprească procesul de moarte celulară.
    Măştile de protecţie respiratorie N95 pot fi decontaminate eficient şi menţin integritatea funcţională până la trei utilizări, potrivit oamenilor de ştiinţă de la National Institutes of Health, Statele Unite.
    Lentilele de contact funcţionează pe baza unui microcip fără fir şi a unui senzor de glucoză miniaturizat încorporat, care se află între două straturi de material moale din care este făcută lentila. Miniaturizarea a ajuns atât de departe, încât tot ansamblul arată ca un bit de sclipici.
    Bacteriile care trăiesc în intestin reprezintă prima linie de apărare împotriva diferitelor boli transmise prin alimente, inclusiv salmoneloza, cauzată de bacteriile din genul Salmonella. Pentru a depăși această barieră și a o elimina, Salmonella folosește strategii de competiție bacteriene dezvoltate de-a lungul a milioane de ani.
    Ciupercile pot conţine cantităţi neobişnuit de mari din doi antioxidanţi despre care oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania State University, din Statele Unite, consideră că ar susţine sănătatea şi ar putea contribui la lupta împotriva îmbătrânirii.
    Specialistii de la Biosense Technologies Private Limited din India au realizat o aplicatie smartphone care permite analiza urinei si monitorizarea rezultatelor pentru o perioada de timp.